23948sdkhjf

Spottet i sneen: Actros MP6 på vej…?

Mercedes-Benz har i de seneste uger testet store dele af sit lastbilprogram i øde omgivelser omkring Rovaniemi i det nordlige Finland. Og noget tyder på, at der er store nyheder på vej fra den tyske lastbilfabrik.

Blandt billederne af kendte lastbilmodeller, som enten allerede er i produktion eller i hvert fald præsenteret, dukkede også enkelte fotos op af en lastbil i klassisk ”Mercedes-forklædning”, klædt i sort og hvid camouflage-tildækning for at narre både fjenden og andre nysgerrige.

Det ligner grangiveligt en Actros, der er pyntet op til den afsluttende fase af intern testkørsel forud for en kommende præsentation. Den nuværende Actros-model – som internt går under betegnelsen MP5 – blev lanceret i 2018 og vakte opsigt med nyheder som kameraspejl-løsningen MirrorCam og et fuldt digitaliseret cockpit. Til gengæld var der ikke rørt meget ved den grundlæggende struktur af kabinen, hverken ude eller inde – og måske er det altså konturerne af en ny Actros-hytte, vi kan se på billederne fra testkørslerne i det fjerne nord.

Lastbil Magasinet havde forleden et online interview med chefen for det hele – nemlig Karin Rådström, topchef for Mercedes-Benz Trucks. Vi benyttede lejligheden til at spørge, hvordan vi skal tolke billederne af en forklædt Actros under intens testkørsel i polarmiljøet?

- Tja, hvad kan jeg sige… vi tester altid nye ting. Jeg kan kun sige ”stay tuned”, lød det korte svar fra Mercedes-bossen.

Rygterne vil samtidig vide, at Mercedes forbereder et større arrangement planlagt til oktober 2023. Mon vi til den tid vil se Actros MP5 blive til MP6…? Tjaeh, måske måske…

Artiklen er en del af temaet Nye lastbiler.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Scania lancerer førerhus med sauna
Lastbil ramte cyklist i Højbjerg
Politiet fandt mange bremsefejl i nordjysk tungvogns-kontrol
Vognmand fik sparket: Det er helt ude i skoven
Stor forhandler sænker dækpriserne
Iveco vil frasælge aktiviteter i Norden
Andre Nordiske Medier
Transportmagasinet
Motor-magasinet
SCMNews

Send til en kollega

0.205