23948sdkhjf

Dansk lastbil-film får verdenspremiere ”over there” lørdag

Instruktør Charlotte Madsens seneste spillefilm, den danske lastbil-film ”Asfalt”, er udtaget til den anerkendte filmfestival Socially Relevant Film Festival i New York og får verdenspremiere lørdag 18. marts kl. 19.15. Det er første gang, en dansk film er repræsenteret på festivalen.

”Asfalt” har vundet international anerkendelse. Blandt andet er den kåret til bedste spillefilm på Berlin Indie, den har modtaget en ærespris for bedste spillefilm og bedste birolle (Lars Mikkelsen) på RED Movie Awards i Reims. På festivalen Lonely Wolf i London fik ”Asfalt” en Emerging Filmmaker Award og senest en pris på Omaha Film Festival i Nebraska.

”Asfalt” er en roadmovie, der er optaget i lokalområdet omkring Holstebro og Lemvig, af Charlotte Madsen.

Filmen handler om Lasse (Michael Asmussen), der kører lastbil. Hver dag æder han hundreder af kilometer asfalt fra sit sæde. Her har Lasse fred. Hans kontakt med chefen, kæresten og alle andre er reduceret til telefonopkald på den håndfrie telefon. Han kan vælge, om han spiser madpakken, som kæresten har smurt, eller om han vil spise ude.

Lasse har fred for sin fortid. Han har fred til at snuppe et par piller for smerten i ryggen og skylle dem ned med nøje afmålte og timede slurke fra vodkaflasken. Han kan holde det hele på afstand, bare han kan nå forbi og hente nogle stole og borde til chefens jubilæum i transportfirmaet. Han har allerede købt en dyr flaske som gave, og selv om kæresten ikke rigtig har tid, accepterer hun, at han nok ikke når hjem, så hun skal nok tage en hvid skjorte med til ham.

Men det meste af tiden behøver Lasse slet ikke at tale. Han skal bare holde øjnene på vejen og manøvrere den store bil ind og ud af lagerhaller, hvor han skal hente de aftalte varer. Han skal ikke forholde sig til alt det, der gør ondt. Nå ja, han bliver lidt irriteret over en noget forvrøvlet telefonbesked fra René (Villbjørk Malling Agger). Men det er fortid – ikke noget han behøver bekymre sig over i sin lastbil.

Det vil sige, indtil en kvinde træder ud lige foran lastbilen. Lasse hugger bremserne i og springer rasende ud af bilen – for blot at opdage, at hans fortid har indhentet ham. Den unge kvinde repræsenterer en fortid, han ellers helst ville glemme, men aldrig helt har glemt.

Fra det øjeblik bliver Lasses dag på ingen måder, som han havde forventet det.

Mens lastbilen fortsat æder kilometerne op, og det barske nordjyske landskab farer forbi, begynder Lasses fortid endelig at indhente ham. For både ham og René er der er der afgørende beslutninger, der skal træffes, broer, der skal krydses, og skæbner, der skal afgøres.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Scania lancerer førerhus med sauna
Lastbil ramte cyklist i Højbjerg
Politiet fandt mange bremsefejl i nordjysk tungvogns-kontrol
Vognmand fik sparket: Det er helt ude i skoven
Stor forhandler sænker dækpriserne
Iveco vil frasælge aktiviteter i Norden
Andre Nordiske Medier
Transportmagasinet
Motor-magasinet
SCMNews

Send til en kollega

0.064