23948sdkhjf

Opfordring fra politiet: Registrer dit kamera

Antallet af private overvågningskameraer, der er registrerede i politiets kameraregister, fortsætter med at vokse. I Midt- og Vestsjællands Politis område er der på nuværende tidspunkt registreret 2880 steder med kameraer i politikredsen. Det skal ses i forhold til de 2643 lokationer, der var registreret den 1. januar 2022.

- Det giver vores efterforskere mulighed for langt hurtigere at danne sig et overblik over, hvor der kan være kameraer, og hvordan vi kommer i kontakt med de ansvarlige. Hver gang, vi står med en alvorlig sag, hvor vi har brug for at indhente overvågning, så er det et nyttigt værktøj for os, siger politikommissær Jonas Svitzer.

Derfor opfordrer Midt- og Vestsjællands Politi til, at både borgere og virksomheder, der endnu ikke har fået deres kameraer registret, sørger for at få det gjort nu.

- Vi gennemgik sidste år manuelt en del af Ringsted for at se, hvor mange kameraer, vi kunne finde, som ikke var registrerede. Og det viste, at der stadigt er mange kameraer derude, som af den ene eller anden grund endnu ikke er tilmeldt registeret. Derfor opfordrer vi folk til at få det gjort, siger Jonas Svitzer.

Er man en virksomhed, myndighed eller forening, der har opsat kameraovervågning på steder, der benyttes til almindelig færdsel, så har man pligt til at registrere sit kamera i Politiets Kameraregister. Samtidigt opfordres civile borgere, der ikke er omfattet af registreringspligten, til også at gøre det samme.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Snoren klippet til stor satsning i biogas: - 1000 tak, fordi I har de vilde ideer
Vild transport: Når en ubåd går i land
Flot Volvo til Give-vognmand
Dansk biogasselskab indvier stort eksporteventyr i tung transport
Populær cafe indtager Recharge City

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094