23948sdkhjf

Vokseværk på bundlinjen: Iveco-forhandler overgik egne forventninger

Det var et regnskabsår for 2022 med en bundlinje, der overgik forventningerne hos Bache A/S.

Iveco-forhandleren er kommet ud af det seneste regnskabsår med et overskud på 12 mio. kr. før skat. Det betyder vækst på bundlinjen, da det sidste år var på 8,3 mio. kr. før skat.

Efter skat hedder resultatet et overskud på 9,4 mio. kr. mod et overskud sidste år efter skat på 6,5 mio. kr.

Driftsresultatet for 2022 er et overskud på 11,7 mio. kr. I 2021 lød det på 8,1 mio. kr.

- Forventningerne til 2022 var et resultat i niveauet 5-6 mio. kr., men den positive markedsudvikling og efterspørgsel på last-og varebiler har bevirket et resultat betydeligt højere end forventet, lyder konklusionen fra selskabets ledelse.

Herfra lyder det også, at selskabet vil tage del i den grønne omstilling, hvor det er muligt, og at der i det seneste år er lavet flere tiltag for at nedbringe afdelingernes energiforbrug.

- Der er eksempelvis i 2022 foretaget investeringer i varmepumper, porte samt LED-belysning. Derudover har medarbejderne bidraget med nyttige input, der betyder, at energiforbruget er reduceret i niveauet 20 procent. I 2023 fortsætter indsatserne med, at der yderligere investeres i solceller i flere afdelinger, ligesom selskabets egne køretøjer successivt omlægger til elbiler, fremgår det i årsrapporten.

For det kommende år forventer ledelsen et resultat efter skat i niveauet 5-6 mio. kr.

Bache A/S’ hovedaktivitet er salg af Iveco last- og varebiler og hertil knyttet salg af reservedele og udførelse af værksteds- og servicearbejde fra selskabets afdelinger i Padborg, Kolding, Vejle, Aarhus og Esbjerg.

Selskabets egenkapital er blevet markant forstærket med næsten 10 mio. kr. Den er på 37,3 mio. kr.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109