23948sdkhjf

De trækker ministre i samråd om km-afgiften

Absurd "diskussion" udviklede sig i Folketingssalen 

Danmarksdemokraternes Hans Kristian Skibby og Betina Kastbjerg forsøger nu at trække både skatteminister Jeppe Bruus (S) og erhvervsminister Morten Bødskov(S) i et samråd om km-afgiften for lastbiler.

De vil vide, hvordan regeringen vil sikre, at den kommende km-afgift for lastbiler ikke vil svække Danmarks internationale konkurrenceevne gennem forringede ramme-vilkår for erhvervet?

De henviser blandt andet til udtalelser fra Morten Bødskov om, at international konkurrenceevne og gode rammevilkår er en prioritet for regeringen.

- Det bemærkes, at blandt andet Dansk Erhvervs direktør, Brian Mikkelsen, har udtalt, at den kommende kilometerafgift kun vil gøre det dyrere og ikke grønnere for transporterhvervet, lyder det fra Danmarksdemokraterne.

Forleden udviklede det sig til en absurd ”diskussion” i Folketinget, da Betina Kastbjerg og partifællen Kenneth Fredslund Petersen havde trukket Morten Bødskov i Folketingssalen for at svare på spørgsmål om km-afgiften. Her ville de vide, om det er erhvervsministerens opfattelse, at den km-baserede afgift på sikrer, at vognmandserhvervet har de rette betingelser til en grøn omstilling?

- Som spørgeren ved, og som jeg også har forsøgt at formidle inden spørgsmålet her, hører det her spørgsmål til skatteministerens ressort. Hvis man har spørgsmål om en kilometerbaseret vejafgift for lastbiler, så er det skatteministeren, der skal besvare det spørgsmål her i Folketingssalen, lød svaret fra Morten Bødskov.

- Så vil jeg godt lige citere ministeren for en artikel i Dansk Erhverv, hvor ministeren i overskriften bliver citeret: ”Erhvervspolitik er vigtigere end nogen sinde”. Så bliver jeg nødt til lige at spørge ministeren: Er det så de rette rammevilkår, vi har for transporterhvervet? forsøgte Betina Kastbjerg sig.

Men Morten Bødskov driblede uden om spørgsmålet.

- Erhvervslivet gør det fremragende og er med til at sikre vækst og beskæftigelse i Danmark. Men jeg er nødt til at sige til spørgeren, som jeg også har forsøgt at formidle til spørgeren inden spørgsmålet her, at spørgsmål omkring den kilometerbaserede vejafgift for lastbiler hører til hos skatteministeren. Vi har jo ressortansvar i en regering og i Danmark, og derfor hører spørgsmål om det altså til hos skatteministeren, sagde Morten Bødskov.

Kenneth Fredslund Petersen forsøgte også at få et svar ud af Morten Bødskov.

- Jeg kan forstå, at ministeren rigtig gerne vil sende spørgsmålet omkring erhvervslivet over til skatteministeren, da det handler om kilometerafgiften. Men for os i Danmarksdemokraterne er det faktisk en vigtig sag, at det er attraktivt at drive virksomhed – altså erhvervsliv – i yderområderne, og det er jo det, der holder de små landsbysamfund i live. Derfor spørger jeg så ministeren om, om ikke ministeren deler min bekymring omkring den her afgift, der bliver påført erhvervslivet, spurgte Kenneth Fredslund Petersen.

- Vi kan sagtens tage en debat om vilkårene for at drive virksomhed i de såkaldte yderområder, som spørgeren selv benævner dem. Jeg ser på hele Danmark og kan konstatere, at dansk erhvervsliv som sagt gør det fremragende. Vi topper rigtig mange af de ranglister for at drive virksomhed, der er, vi har en tårnhøj beskæftigelse, en meget lav ledighed, kæmpe overskud i kassen. Alt sammen er udtryk for, at dansk økonomi og dansk erhvervsliv har det rigtig godt, sagde Morten Bødskov.

- Der er mange andre problemer, vi skal løse. Når det handler om kilometerbaseret vejafgift for lastbiler, er det et spørgsmål, som hører til hos skatteministeren – det ved spørgeren udmærket godt – og derfor gentager jeg det nu her for femte gang, i håb om at man, hvis man vil debattere det yderligere, så stiller spørgsmålet til den minister, der har ansvaret for det, og det er skatteministeren, sagde Morten Bødskov.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Snoren klippet til stor satsning i biogas: - 1000 tak, fordi I har de vilde ideer
Vild transport: Når en ubåd går i land
Flot Volvo til Give-vognmand
Dansk biogasselskab indvier stort eksporteventyr i tung transport
Populær cafe indtager Recharge City

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.266