23948sdkhjf

Iveco vil frasælge aktiviteter i Norden

Iveco Group har offentliggjort en hensigtserklæring om at sælge fabrikkens nordiske forhandleraktiviteter til Hedin Mobility Group.

Hedin-gruppen er en svensk koncern med hovedsæde i Mölndal syd for Göteborg og har en lang række aktiviteter inden for forhandling og service af biler, især i hjemlandet.

Det planlagte salg af aktiviteter omfatter både lette køretøjer i varebil-segmentet, men også mellemtunge og tunge lastbiler, samt minibusser.

I Danmark drejer det sig om Ivecos afdeling i Odense, herunder både salg, serviceværktøj og reservedele. De øvrige Iveco-forhandlere og værksteder i Danmark er i forvejen på private, uafhængige hænder.

I de øvrige nordiske lande drejer det sig om Iveco-anlæg i Göteborg og Helsingborg, Bærum (Norge) og Espoo (Finland).

Disse fem nordiske Iveco-afdelinger vil fremover blive del af Hedin Mobility Groups internationale netværk, som består af 270 forhandlere, der sælger mere end 40 bilmærker i 13 lande.

- Vi er begejstrede over at have fundet en partner til at vækste vores tilstedeværelse i hele det nordiske område. Samarbejdet med et ambitiøst selskab, der har stor tilstedeværelse i markedet som Hedin Mobility Group vil give et boost til vores produkter på tværs af alle lastbilserier, især de elektriske køretøjer, udtaler Gerrit Marx, CEO i Iveco Group.

Med den planlagte overtagelse af Iveco-aktiviteter træder Hedin-gruppen også ind på nyt territorium. Især de tunge lastbiler er nyt for den svenske bilkoncern, ligesom det også er første gang, Hedin sætter foden på det danske marked.

- Vi er meget tilfredse med muligheden for at indgå dette strategiske partnerskab med Iveco og at blive mærkets fyrtårn i Norden. Overtagelsen markerer adskillige milepæl for Hedin Group: udvidelse af vores salgsforhandling til at omfatte mellemtunge og tunge lastbiler, den første forhandling af erhvervskøretøjer i Norge, samt vores første forhandleraktivitet på det danske marked. Vi ser frem til den fortsatte dialog med Iveco om at færdiggøre vores aftale og at byde forretningerne og deres ansatte velkommen i Hedin Mobility Group, siger Anders Hedin, stifter og CEO i Hedin-gruppen.

Handlen forudsætter godkendelse af myndighederne og forventes at kunne effektueres i slutningen af 2023.

I alt omfatter Ivecos forhandlernetværk i Norden 39 salgsforhandlere og mere end 100 serviceværksteder.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Snoren klippet til stor satsning i biogas: - 1000 tak, fordi I har de vilde ideer
Vild transport: Når en ubåd går i land
Flot Volvo til Give-vognmand
Dansk biogasselskab indvier stort eksporteventyr i tung transport
Populær cafe indtager Recharge City

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11