23948sdkhjf

Branchen på charmeoffensiv på gaming-festival

Når de besøgende på årets udgave af Gamebox Festival bevæger sig rundt i messehallerne, venter selvsagt et væld af gamingrelaterede oplevelser, men i Sørby Esports område støder man som noget nyt også på både erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer og transportbranchen i form af Job i Transport-kampagnen - og det er der gode grunde til, selv om de to ikke umiddelbart forbindes med computerspil.

- Vi er på messen for at pleje vores image og for at rekruttere unge til landets glimrende transportuddannelser. Gamebox Festival har rigtig mange besøgende i alderen 13-25 år, og det er netop dem, vi er ude efter - som det er tilfældet med mange andre brancher, mangler vi også arbejdskraft, konstaterer projektchef i Transportens Udviklingsfond, Magnus Købke, og uddyber:

- Vi føler, at vi passer rigtig godt ind i Sørby Esports område - foreningen beskæftiger sig blandt andet med unge, der er faret vild i livet og har brug for at genfinde lysten til at arbejde eller uddanne sig, og det flugter perfekt med en del af vores indsats, som går ud på at samle de unge op, der dropper ud af gymnasiet.

Det er 3F og arbejdsgiverorganisationerne ATL og DTL-A, der i regi af Transportens Udviklingsfond og Godstransportens Udviklings- og Uddannelsesfond står bag kampagnen Job i Transport. På Gamebox Festival kan de besøgende blandt andet opleve trækkeren fra kampagnens specialbyggede roadshow-lastbil, ligesom det i området er muligt at prøve kræfter med transport-relaterede computerspil.

Sørby Esports område på Gamebox Festival byder blandt meget andet på live-træninger med nogle af Danmarks bedste coaches, konkurrencer og muligheden for at slå semipro-spilleres tider i diverse spil.

Gamebox Festival 2023 finder sted 26.-28. maj i MCH Messecenter Herning.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125