23948sdkhjf

Prisregn: I udlandet er de vilde med ny dansk lastbilfilm

Den danske lastbilfilm ”Asfalt” har inden biografpremieren i Danmark 11. maj høstet stor international anerkendelse.

Den er kåret til bedste spillefilm på Berlin Indie, har modtaget en ærespris for bedste spillefilm og bedste birolle (Lars Mikkelsen) på RED Movie Awards i Reims. På festivalen Lonely Wolf i London fik ”Asfalt” en Emerging Filmmaker Award, en pris på Omaha Film Festival i Nebraska og nu også to priser på henholdsvis bedste film og bedste mandlige hovedrolle på SR Socially Relevant filmfestivalen i New York.

”Asfalt” vandt for bedste spillefilm, og ligeledes vandt den ene af filmens hovedrolleskuespillere Michael Asmussen for bedste mandlige skuespiller

Filmens instruktør, Charlotte Madsen, fortæller:

- Reaktionerne fra publikum ved SR filmfestival ved visningen har været meget interessante. Publikum fandt det enormt eksotisk, at filmen foregår i en del af Danmark, som de ikke tidligere har set.

- Det er også interessant, at publikum meget tydeligt forstod humoren i filmen, der blev grinet flere gange på de helt rigtige steder, og flere blev berørte og sad med tårer i øjnene.

SR Socially Relevant er en filmfestival, som har fokus på film, der skaber opmærksomhed om sociale udfordringer i hele verden. Flere kendte har gjort sig til talspersoner for festivalen, bl.a. den amerikanske skuespiller Martin Sheen, miljøaktivist Erin Brockovich, den franske bestsellerforfatter Marc Levy, den Oscarnominerede og Emmyvinder Guy Davidi samt den amerikanske journalist og forfatter Gretchen Carlson.

”Asfalt” tager udgangspunkt i Charlotte Madsens egne barndomsminder fra sin fars tid som lastbilchauffør og giver publikum et indblik i et miljø, som ikke mange kender til. Charlotte madsen var ofte med sin far rundt i Europa i lastbilen, når hans arbejde førte ham væk fra Danmark.

”Asfalt” er optaget on location i Holstebro Kommune, hvor filmholdet blandt andet har været på optagelser i det storslåede landskab med klitterne nær vandet, skoven, på den vilde hede omkring Ulfborg og udvalgte locations i byen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078