23948sdkhjf

Nyt partnerskab vil udrulle brint-lastbiler i Norden

Det unge tyske selskab Quantron AG har indgået et femårigt strategisk samarbejde med norske Norwegian Hydrogen AS med det klare mål at sætte fart på udrulningen af tunge, brint-drevne lastbiler på de nordiske markeder. Partnerne ønsker at accelerere omstillingen til CO2-neutrale transportløsninger i Norden, og her menes Norge, Island, Sverige, Finland og Danmark.

Quantron har specialiseret sig i udvikling og opbygning af tunge køretøjer til person- og godstransport med CO2-neutrale drivliner og har både produktionsklare batterielektriske og brintdrevne lastbiler på programmet. Norwegian Hydrogen fremstiller grøn brint og opererer brint-tankstationer flere steder.

Lastbilmodellen Quantron QHM FCEV, som allerede er lanceret, tilbyder en rækkevidde på op til 1.500 km – afhængig af den specifikke opbygning, konfiguration og kørselsopgave.

Norwegian Hydrogen tilslutter sig Clean Transportation Alliance, som er en organisation lanceret af Quantron, og det norske selskab vil være den primære brintleverandør for Quantron i de skandinaviske lande med grøn brint fra producentens forskellige anlæg.

- Quantron er i gang med at sætte en ny standard inden for emissionsfri transport af mennesker og varer. Vores mål er at tilbyde omfattende løsninger af ikke kun selve køretøjerne, men også energi og den påkrævede infrastruktur. I Norwegian Hydrogen har vi fundet en perfekt partner til at nå vores ambitioner på det nordiske marked, siger Michael Perschke, CEO i Quantron.

Jens Berge, CEO i Norwegian Hydrogen, udtaler:

- Norwegian Hydrogen har etableret et dedikeret datterselskab til at bygge et netværk af brint-tankstationer langs centrale transportkorridorer i hele Norden, og aftalen med Quantron repræsenterer et væsentligt bidrag til vores ambitiøse vækststrategi.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Snoren klippet til stor satsning i biogas: - 1000 tak, fordi I har de vilde ideer
Vild transport: Når en ubåd går i land
Flot Volvo til Give-vognmand
Dansk biogasselskab indvier stort eksporteventyr i tung transport
Populær cafe indtager Recharge City

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078