23948sdkhjf

HEJ Group skal sælge Ford-lastbiler i Danmark

FTD A/S (Ford Trucks Danmark), der er en del af den danske koncern HEJ Group A/S, i daglig tale HEJ Gruppen, har indgået aftale med tyrkiske Ford Otosan om import og distribution af Ford-lastbiler i Danmark.

Jesper Tuborg Nielsen, country manager i FTD, ser store perspektiver i samarbejdet:

- Det er en rigtig spændende aftale, vi har indgået med Ford Otosan, og jeg ser frem til at tilbyde Fords kvalitetslastbiler til de danske kunder. Fords nuværende lastbilserie og innovationsstrategi er et godt match til det danske marked, og jeg er sikker på, at vi sammen med Ford Otosan kan skabe endnu mere værdi for vores danske kunder, siger han.

Ford Otosan, der er et joint venture mellem amerikanske Ford og tyrkiske KOC, er på vej tilbage på det europæiske marked for lastbiler, som de forlod i slutningen af 1980’erne. De senere år har Ford Otosan igen etableret sig på en række markeder i Europa, og nu er turen kommet til Danmark.

Oplagt partnerskab

Bahadır Koç, Ford Trucks' managing director for Benelux & Skandinavien, ser frem til samarbejdet:

- Vi er glade for at have indgået aftale med FTD, som vil hjælpe med at skabe et marked for vores lastbiler i Danmark. HEJ Gruppen er kendt for glimrende kundeservice, og de har stor indsigt og erfaring i lastbilbranchen. De har derfor været en oplagt partner for os i Danmark, siger han.

Ford Trucks’ lastbilprogram spænder over en bred vifte af segmenter, men er i Europa først og fremmest på markedet med topmodellen Ford F-Max, som blev lanceret i 2018 og senere samme år kåret til International Truck of the Year 2019.

- Vi tror på, at Danmark, et marked der er kendt for høj kvalitet i vores branche, er et spændende marked for vores produkter. Vi tror på, at FTD vil repræsentere vores brand over for de danske kunder på den bedst tænkelige måde. Vores mål er at skabe værdi for vores kunder gennem vores produkter og ydelser, og især vores prisvindende F-Max har vi store forventninger til, siger Bahadır Koç.

Arbejder på serviceaftaler

Målet i Danmark er at etablere salgs- og servicesteder, hvorfra der også kan tilbydes rullende værksted. I første fase er målet at få etableret tre servicesteder, der er strategisk placeret i Jylland og Sjælland. FTD er derfor nu i proces med at opbygge en organisation og indgå Ford Service Partner-aftaler med udvalgte værksteder i Danmark.

Den første lastbilmodel, der bliver lanceret i Danmark, er Ford F-Max, der indtil videre fås som 4x2 trækker med 500 hk og en drivline, der er rent tyrkisk udviklet og produceret. Der er lastbiler på lager og flere på vej på gennem produktionen, så ventetiden er ikke lang, lover den nye danske distributør.

Fords Trucks, der har mere end 60 års erfaring med produktion af lastbiler, producerer sine lastbiler i Tyrkiet. Danmark er marked nr. 48, hvor Ford Trucks etablerer sig.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062