23948sdkhjf

Krig rammer trailermarkedet hårdt

2022 bød på et fald i salget på det tunge, østeuropæiske trailermarked på 4,1% - ikke mindst forårsaget af krigen i Ukraine og den deraf følgende usikkerhed på de forskellige markeder.

Det viser en ny rapport fra konsulentfirmaet Clear International, som også ser frem mod udsigter i den kommende tid. Og det er ikke godt nyt.

Clears prognose vise ren nedgang på 13% på trailermarkedet i Østeuropa i 2023 med baggrund af den fortsatte krig i Ukraine, energikrise, inflation og tilbageholdenhed med investeringer.

Et af de store markeder i regionen, Tyrkiet, skiller sig dog ud med en markant vækst på 38% i 2022. Det skyldes en galopperende inflation i landet på svimlende 70%, hvilket får mange virksomheder til at investere i aktiver og materiel frem for at have penge stående.

- Den russiske invasion i Ukraine vil resultere i, at trailermarkedet falder tilbage på det niveau, vi senest så efter annekteringen af Krim i 2014. Sanktionerne mod Rusland har igen en mærkbar effekt. På den anden side forventes det, at Polen, Tyrkiet og Litauen fortsat vil have stærke salgsmarkeder, siger Gary Beecroft, direktør i Clear International.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109