23948sdkhjf

Ministeren: Vi fremrykker vægt- og dimensionsændringerne

Det er en transportmesse i Herning 2023, der især står i den grønne omstillings tegn. Samtidig førstehandler Folketinget i dag, torsdag, lovforslaget om den km-baserede afgift for lastbiler, og derfor kom transportminister Thomas Danielsen (V) selvsagt ind på begge dele, da han i formiddag officielt åbnede Transport 2023.

- Forandringer skaber ofte utryghed, men forandringer er også ofte noget, der går mod bedre tider. Og ofte grønnere tider. Heldigvis er de grønne tider støttet op af branchen - og mange tak for det. Regeringens ambition er, at vi også skal levere på det grønne område inden for transportbranchen. Vi holder fast i vores målsætning om at reducere CO2-udledningen med 70 procent i 2030. Vi fremrykker målet om klimaneutralitet til 2045, sagde Thomas Danielsen.

- Nu handler det om, hvordan vi når dertil. Transporterhvervet står for cirka 30 procent af vores CO2-udledninger I Danmark. Der ligger derfor en stor udfordring og opgave for os alle sammen fremadrettet. Tager vi en kort status på den grønne opstilling, så er der godt gang i omstillingen af biler og busser, der løbende udvikler sig. Den næste store opgave bliver omstillingen af vejgodstransporten. Men også her glæder jeg mig over branchens allerede mange initiativer, og jeg glæder mig over, at regeringen snart kan præsentere en ny strategi for udrulningen af drivmiddel og infrastruktur til tung transport på tværs af landet. Det er et vigtigt skridt i omstillingen fra diesel til nulemissions-lastbiler, sagde Thomas Danielsen.

- Vi ser ind i en omlægning af afgifterne, så de i højere grad afspejler lastbiltrafikkens samfundsmæssige omkostninger. Det væsentligste tiltag her er afgiftsomlægningen til den kommende kilometerbaserede og CO2-differentierede vejafgift. Vigtigt er det, at den kilometerbaserede afgift også giver mulighed for længere lastvognstog med plads til mere gods. Så det bliver muligt at transportere mere gods per kørt kilometer. I har sikkert hørt nyheden, at regeringen i går (onsdag, red.) besluttede at fremrykke initiativet, så vægt- og dimensionsændringerne kommer til at gælde allerede fra 2024, sagde Thomas Danielsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094