23948sdkhjf

Contrans og MAN giver håndslag om el-satsning

Contrans og MAN har i forbindelse med Transport 2023 i Herning underskrevet en aftale om at modtage foreløbig to nye MAN eTruck, når den kommende elektriske langtursserie går i produktion i 2024.

De nye eTrucks har et lavt energiforbrug fra 0,8 til 1,2 kWh/km, afhængig af kørselsmønster og totalvægt. Lastbilerne har en estimeret rækkevidde på op til 500 km – og op til 600 og 800 kilometer med 45 minutters megawatt-opladning undervejs.

Køretøjerne skal indgå i den almindelige daglige kørsel med en årlig kørsel på omtrent 100.000 km.

- Der rejser sig nogle praktiske spørgsmål med infrastruktur og eksempelvis ladestationer omkring el-lastbilerne, men det tackler vi sammen med MAN og den øvrige branche i den kommende periode. Vi vil her signalere, at vi også tager medansvar for dette samfundsrelevante emne, siger Karsten Klitmøller, adm. direktør i Contrans.

- Vi har intentioner om at investere i egen strømproduktion, eksempelvis en vindmølle eller anden kilde, så vi er stensikre på, at den anvendte el i vore nye biler kommer fra en grøn og regulær kilde. Ellers batter det ingenting, siger Karsten Klitmøller.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Snoren klippet til stor satsning i biogas: - 1000 tak, fordi I har de vilde ideer
Vild transport: Når en ubåd går i land
Flot Volvo til Give-vognmand
Dansk biogasselskab indvier stort eksporteventyr i tung transport
Populær cafe indtager Recharge City

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079