23948sdkhjf

Contrans og MAN giver håndslag om el-satsning

Contrans og MAN har i forbindelse med Transport 2023 i Herning underskrevet en aftale om at modtage foreløbig to nye MAN eTruck, når den kommende elektriske langtursserie går i produktion i 2024.

De nye eTrucks har et lavt energiforbrug fra 0,8 til 1,2 kWh/km, afhængig af kørselsmønster og totalvægt. Lastbilerne har en estimeret rækkevidde på op til 500 km – og op til 600 og 800 kilometer med 45 minutters megawatt-opladning undervejs.

Køretøjerne skal indgå i den almindelige daglige kørsel med en årlig kørsel på omtrent 100.000 km.

- Der rejser sig nogle praktiske spørgsmål med infrastruktur og eksempelvis ladestationer omkring el-lastbilerne, men det tackler vi sammen med MAN og den øvrige branche i den kommende periode. Vi vil her signalere, at vi også tager medansvar for dette samfundsrelevante emne, siger Karsten Klitmøller, adm. direktør i Contrans.

- Vi har intentioner om at investere i egen strømproduktion, eksempelvis en vindmølle eller anden kilde, så vi er stensikre på, at den anvendte el i vore nye biler kommer fra en grøn og regulær kilde. Ellers batter det ingenting, siger Karsten Klitmøller.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094