23948sdkhjf

Dania køber de fire første tunge Scania på el

Dania Connect har valgt Scania til at levere fire nye batterielektriske trækkere til vognparken. De fire nye R 45 trækkere bliver efter planen leveret sidst på året og er til regional kørsel med op til 40 ton.

Det bliver de første el-lastbiler til regional kørsel, Scania leverer i Danmark.

- Vi er stolte over at kunne tilbyde vores kunder CO2-neutral transport i nærmeste fremtid, hvilket er 100 % i tråd med vores forretningsvision. Vi forventer, at markedet er modent til at tage imod elektriske lastbiler, og at kunderne er villige til at betale en merpris for det grønne produkt, siger Lars Sørensen, COO Dania Connect.

Dania Connect har sammen med Scanias sælger lavet en grundig analyse af kørslen, ruter og opgaver for at finde frem til den rette løsning for transportvirksomheden, der har hovedkontor på Aarhus Havn. Det blev til en beslutning om de fire el-lastbiler til regional kørsel med en forudset rækkevidde på 320 kilometer.

- Vores gennemsnitlige aktionsradius er cirka 455 km pr. dag, og derfor tror vi hos Dania Connect på, at den elektriske drivline vil kunne overtage 80 % af alle vores operationer i hverdagen. Vi er overbeviste om, at udviklingen af batterier og effektive drivliner sikrer, at vi kan operere lastbilerne nogenlunde som dem, vi har i dag. Vores lastbiler kommer altid tilbage til havnen, og derfor kan vi etablere ladestandere få steder, siger Lars Sørensen.

- Først og fremmest skal vi jo lære, hvordan den elektriske lastbil kan opereres optimalt, og vi ved godt, det ikke bliver en problemfri overgang, hverken hos chauffører eller disponenter. Vi har kunder i hele landet, og etablering af natladning-infrastruktur kan blive en økonomisk udfordring, hvis vi ikke sælger alle transporterne fra samme havn eller terminal. Vi er selvfølgelig også afhængige af, at nettet af superchargers til lastbiler bliver udbredt i hele Danmark hurtigst muligt, siger Lars Sørensen.

Ladningstiden på de regionale 2-akslede trækkere til Dania Connect er 0-100 % på 85 minutter ved 375 Kw). De fire trækkere er 2-akslede med 4150 mm akselafstand. Førerhuset er model R.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078