23948sdkhjf

DAF-samlefabrik for elektriske lastbiler officielt åbnet

Serieproduktionen af XD og XF Electric påbegyndes i sommeren 2023

DAF's nye samlefabrik for batteridrevne elektriske lastbiler blev i dag officielt åbnet af Hollands økonomi- og klimaminister, Micky Adriaansens. Den nye fabrik er etableret på DAF's hovedproduktionssted i Eindhoven i Holland og vil medvirke til yderligere at udvikle virksomhedens position inden for levering af bæredygtige transportløsninger.

Den nye DAF-samlefabrik for elektriske lastbiler dækker et område på 5.000 m2 og omfatter to undersamlelinjer til klargøring af batteripakkerne og af det elektriske drivmodul, der består af den forreste batteripakke, højspændingsforgreningsdåsen og de elektrificerede hjælpeenheder. Disse hovedkomponenter samt e-motoren med integreret gearkasse monteres i køretøjet på hovedsamlelinjen, som er næsten 150 meter lang.

Nyeste generation af batteridrevne elektriske lastbiler

DAF har opført sin samlefabrik for sin nyeste generation af batteridrevne elektriske lastbiler. De nye DAF XD og XF Electric fås i en række forskellige konfigurationer. Disse drives af PACCAR e-motorer og er udstyret med batteripakker på mellem 2 og 5 strenge (210 til 525 kWh). Den modulære tilgang gør det muligt at skræddersy lastbilerne nøjagtigt til kundens ønsker og behov. Fuldelektriske rækkevidder på op til 500 kilometer er mulige, hvilket gør det muligt at opnå 1.000 emissionsfrie kilometer med omhyggelig planlægning af ruter og opladning. Med hurtig opladning på op til 350 kW kan batteripakker oplades til 80 procent af deres kapacitet på kun 45 minutter.

Produktionen af kvalitetsgodkendte lastbiler påbegyndes til sommer med serieproduktionen af kundelastbiler. DAF forventer, at produktionen vil stige til tusindvis af køretøjer om året i den nærmeste fremtid i overensstemmelse med den stigende efterspørgsel efter fuldelektriske lastbiler.

- Etableringen af den nye DAF-samlefabrik for elektriske lastbiler markerer endnu en vigtig milepæl på vejen til en endnu renere fremtid, udtalte Harald Seidel, administrerende direktør for DAF Trucks.

- For at støtte vores kunder i overgangen til emissionsfri vejtransport går vi længere end til at levere klasseførende fuldelektriske køretøjer. Vores omfattende pakke inkluderer et bredt udvalg af opladningsløsninger, rådgivning i forbindelse med planlægning af ruter og opladning samt dedikerede træningskurser, hvor chauffører lærer at udnytte køretøjerne optimalt.

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094