23948sdkhjf

Franske trailere styrker indsatsen i Danmark

Benalu overtog i slutningen af 2022 Legras Industries – og de to franske trailermærker udstillede for første gang side om side på Transport 2023 i april i Herning, hvor flere fine eksempler på de to fabrikkers spidskompetencer var stillet til skue for publikum.

Benalu er særligt specialiseret i bulktransport, tiptrailere mv., mens produkterne fra Legras er at finde på øverste hylde i walking floor-segmentet.

-På den måde supplerer de hinanden godt, og der vil blive nogle synergi-effekter i samarbejdet, fx med sidepaneler og andre ting, hvor det giver mening, forklarer Martin Schødt.

Han er områdechef for Benalu Legras Group i Skandinavien og er i gang med en større offensiv for de franske brands, som har været til stede på det danske marked i en årrække – men nu får salgsindsatsen en tand ekstra for at få foden ind hos de danske og skandinaviske vognmænd i større stil.

Benalu har traditionelt været konkurrencedygtig på egenvægten, og det er stadig en af de store forcer hos den franske producent. På Herning-messen var udstillet en tiptrailer, som dog havde andre styrker.

- Benalu er normalt stærke på vægten, men kan også bygge på andre måder. Vi valgte at fremvise en model med brede chassisrammer, som giver en bedre stabilitet, og som er ekstra forstærket med plader igennem hele chassisrammen, på tiprøret og på hjørnerne.

Elnettet på en ny Benalu bliver også helt tilpasset nordiske specifikationer, og med gængse features som tilt-alarm, hi fix mm. så er der altså tale om en tiptrailer til de kunder, der ikke kun går efter metervaren og laveste indkøbspris.

Denne type Benalu-trailer kommer med 36 m3, men også 60-61 m3 til fx korn. De tilgængelige konfigurationer vil også blive udvidet til i første omgang også at omfatte 3-akslede, men også senere 2-akslede til citykørsel.

-Vi kommer ikke med det hele på én gang, men vi ruller programmet fuldt ud til det danske marked, siger Martin Schødt.

På servicesiden kommer Benalu også til at læne sig op ad netværket for Legras, der i forvejen har en række servicepunkter på danmarkskortet. Disse vil også komme til at favne Benalu fremover.

Netop Legras bliver der bestemt heller ikke skruet ned for herhjemme. Legras-fabrikken var tilbage i 1974 den første til at rulle walking floor-trailere ud i Europa, og igennem knap et halvt århundrede har Legras siden udviklet og finpudset denne teknik, hvor den franske producent stadig er blandt de absolut førende.

To flotte kundeleveringer var udstillet i Herning med både 3 og 4 aksler, og det gennemgående element er også her, at der hos Legras ikke gås på kompromis.

-Legras er gode til kundespecifikke løsninger med fokus på detaljerne. Der er standard alugulv, det hele er lukket af langs siden i kasser og skabe, og det er målrettet kunden, der vil gå det ekstra skridt for et produkt, der har et ekstra niveau på alle punkter, siger Martin Schødt.

Både Legras og Benalu har hovedsæde og produktion i Frankrig.

-De er ikke nødvendigvis de billigste løsninger, men som kunde får man kvalitet, stabilitet, finish og service, siger Martin Schødt.

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.067