23948sdkhjf

Store bøder til Contrans

Sydøstjyllands Politi oplyser, at vognmandsfirmaet Contrans i Kolding har fået en bøde på 1,2 millioner kroner. Samtidig har et polsk transportfirma med tæt relation til Contrans fået bøder for 750.000 kroner.

Contrans’ hovedkvarter i Kolding blev ransaget i september 2022 – og det er denne efterforskning, der nu er afsluttet med en stor bødestraf, som virksomheden har valgt at acceptere.

-Aktionen viste, at cirka 50 chauffører var i gang med at afholde regulære ugehvil i køretøjerne, ligesom der blev fundet flere overtrædelser af reglerne om cabotagekørsel, oplyser Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Contrans udfører containertransporter – ikke mindst med lastbiler fra firmaet Henrik Hansen sp. Warszawa, som ejes af Henrik Holger Hansen, som samtidig er både bestyrelsesformand og eneejer af Contrans.

Ud over bøderne til de to virksomheder har hver chauffør, der opholdt sig i køretøjet under deres hvil ved ransagningen, modtaget en bøde på 10.000 kr.

Over for Fagbladet 3F indrømmer Contrans, at der er begået fejl.

- Vi har ikke gjort det godt nok. Vi har blandt andet ikke været gode nok til at sige til vores chauffører, at de ikke skal sove i bilerne under deres 45 timers-hvil, ellers hiver vi dem ud. Derfor har vi vedkendt og betalt en bøde og ændret adfærd, siger Karsten Klitmøller, adm. direktør i Contrans.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079