23948sdkhjf

Volvo tester brintdrevne elektriske lastbiler på offentlige veje

Sidste år fremviste Volvo Trucks sine elektriske brændselscelle-lastbiler for første gang. Disse emissionsfrie lastbiler bruger brint til at producere deres egen elektricitet under kørslen og har en lang rækkevidde – hvilket gør dem velegnede til transportopgaver over længere strækninger.

Nu er lastbilerne for første gang blevet testet på offentlig vej. Men ikke på hvilke som helst offentlige veje. For at gøre det ekstra udfordrende er testene blevet udført nord for polarcirklen i det nordlige Sverige – i et ekstremt koldt klima.

- Lastbiler kører syv dage om ugen og i al slags vejr. De barske forhold på offentlige veje i det nordlige Sverige med masser af sne, is og vind udgør et ideelt testmiljø, siger Helena Alsiö, Vice President for Powertrain Product Management hos Volvo Trucks.

- Jeg er glad for at kunne sige, at testene er gået godt, hvilket bekræfter de tests, vi har udført på forhånd. Og det gælder både digitale tests og simuleringer samt praktiske tests på vores lukkede testbane tæt ved Gøteborg.

Elektriske brændselscelle-lastbiler drevet af brint vil være særligt velegnede over længere afstande samt når det ikke er muligt at køre med batteri-elektriske lastbiler. Det kan f.eks. være i landdistrikter uden opladningsinfrastruktur.

Kommercielt tilgængelig i anden halvdel af dette årti

Volvo tilbyder branchens bredeste produktprogram af elektriske lastbiler med seks modeller i serieproduktion. Volvos brintdrevne brændselscelle-lastbiler vil blive kommercielt tilgængelige i anden halvdel af dette årti. Testkørsler i daglig drift hos vognmænd starter et par år inden den kommercielle lancering.

For vognmænd, der ønsker at tilbyde emissionsfrie transporter nu, tilbyder Volvo Trucks i øjeblikket seks forskellige batterielektriske modeller samt lastbiler, der kører på vedvarende brændstoffer som bl.a. biogas.

Fakta

Volvo Trucks' brintdrevne brændselscelle-lastbiler vil blive udrustet med to brændselsceller, der samlet har en kapacitet til at generere 300 kW elektrisk strøm. Grøn brint er en endeløs ressource, der produceres ved at anvende vedvarende energikilder som vind, sol og vand.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08