23948sdkhjf

Organisationerne kaldt til møde

Transportorganisationerne skal både møde transportministeren og skatteministeren i morgen

- Vi er blevet inviteret til at møde op i både Transportministeriet og Skatteministeriet i morgen eftermiddag, hvor både Thomas Danielsen og Jeppe Bruus vil være til stede.

Det oplyser adm. direktør Erik Østergaard, DTL, over for Transportmagasinet.

- Vi skal sammen med de øvrige repræsentanter for organisationerne diskutere situationen omkring km-afgiften og vognmandsdemonstrationerne. Så må vi se, hvad der kommer ud af det, siger Erik Østergaard.

- Mit håb er, at vi får en seriøs dialog om, hvordan vi kan komme i gang med en reel grøn omstilling af den tunge transport.

- Det er vist gået op for alle, at km-afgiften ikke har noget som helst med den grønne omstilling at gøre. Det handler om, at staten skal have nogle flere penge i kassen.

Tager skarp afstand

I øvrigt tager DTL skarp afstand fra ulovlige demonstrationer.

- Det sagde vi allerede for to uger siden. Vi mener nemlig, at man skal gå den demokratiske vej i dialog med politikerne.

- Det har vognmændene også ment, da de afblæste demonstrationerne i sidste uge, fordi de ifølge politiet ikke har kunnet foregå på en lovlig måde.

- Når der så alligevel er nogle vognmænd, der har lavet nogle aktioner i dag af egen fri vilje, er det glædeligt, at de følger politiets anvisninger.

- Hvis der holder nogle lastbiler, der forstyrrer trafikken, så beder politiet om at dem køre væk. Der har været enkelte tilfælde, hvor bødeblokken har været fremme, fordi lastbilerne ikke flyttede sig.

Forståelse i befolkningen

Det er Erik Østergaards vurdering, at der er en forståelse i befolkningen af, at vognmændene er frustrerede.

- Befolkningen har i bred forstand gennemskuet, at km-afgiften ikke har noget som helst med den grønne omstilling at gøre. Det handler om, at staten skal have nogle flere penge i kassen.

- Jeg tror, at der er en betalingsvillighed, hvis der følger en grøn omstilling med – men det er desværre ikke tilfældet her, siger DTL-direktøren, som derfor håber, at komme i god dialog om emnet med de to ministre.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093