23948sdkhjf

OK på Vej: Chaufførteam underviser skolebørn i trafiksikkerhed

Mange danske børn cykler hver dag til og fra deres hjem, skole og fritidsaktiviteter. For at sikre at det sker trygt og sikkert, underviser mange skoler i samarbejde med Rådet for Sikker Trafik eleverne i, hvordan man cykler sikkert i trafikken. Undervisningen rundes af med Cyklistprøven, som typisk foregår i maj og juni.

I samme periode besøger OK en række skoler over hele landet og tilbyder undervisning med fokus på at gøre børnene mere bevidste om, hvordan de skal forholde sig, når de møder en lastbil i trafikken.

På onsdag, 24. maj, er er det Bislev Skole, som får besøg af en OK-chauffør, som blandt andet lærer børnene, hvor de skal placere cyklen, når de møder en lastbil, som skal svinge til højre.

- Når man er barn, skal det at cykle til skole eller i fritiden være sikkert, sundt og sjovt. Vi indgår i det her samarbejde, fordi vi sammen med Rådet for Sikker Trafik vil yde en aktiv indsats i forhold til at forbedre sikkerheden på vejene for børn i lige præcis den alder, hvor deres forældre slipper dem løs i trafikken på egen hånd, siger Steffen Toft Spiele, ESG & Sustainability Partner hos OK.

Mens tankvognen står i skolegården, tilbyder OK-chaufførerne eleverne i 3.-6. klasse mulighed for at komme op i førerhuset. Her kan de opleve, hvor udfordrende det kan være for chaufførerne at opdage cyklister, der er tæt på lastbilen i trafikken.

Hovedformålet er at gøre børnene mere opmærksomme på, hvordan de passer på sig selv, når de møder lastbiler i trafikken.

- Det er vigtigt, at lastbilchaufførerne passer på cyklisterne, og samtidig er det også vigtigt, at børn og unge ved, hvordan de kan passe på sig selv, når de møder en lastbil i trafikken. På den her måde får vi klædt børnene bedst muligt på, så de kan cykle sikkert på egen hånd til skole, venner og fritidsaktiviteter, siger Karina Petersen, Vicedirektør i Rådet for Sikker Trafik.

Fakta om Cyklistprøven:

Cyklistprøven skaber tryghed i trafikken for både børn og forældre.

Det er Rådet for Sikker Trafik, der står bag Cyklistprøven på landets skoler. Energiselskabet OK har valgt at støtte gennemførelsen af Cyklistprøven som officiel kampagnepartner. Desuden stiller OK tankvogne og chauffører til rådighed, som skolerne kan bruge i undervisningen.

Fakta:

Antallet af ulykker med børn i trafikken stiger fra 10-12-års alderen, når børnene begynder at færdes mere på egen hånd i trafikken (Vejdirektoratet).

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062