23948sdkhjf

Dom: Stor bøde til vognmand

En 45-årig vognmand fra Sønderjylland blev i dag ved retten i Sønderborg idømt en bøde på 175.000 kr. for medvirken til godskørsel for fremmed regning uden tilladelse.

Efter en forudgående efterforskning foretog Sydøstjyllands Politi, Tungvognscenter Syd, den 16. maj 2022 standsning af vognmandsvirksomhedens fire lastbiler. Vognmandsvirksomheden havde to bekræftede kopier af Fællesskabstilladelsen, som der må køres godskørsel for fremmed regning med.

Vognmanden blev i sin egenskab af ejer, direktør og transportleder dømt for at have medvirket til, at der i perioden fra den 19. april 2022 til den 16. maj 2022 i 19 tilfælde blev kørt med tre lastbiler samtidig og i ni tilfælde blev kørt med fire lastbiler samtidig, selvom der kun var tilladelse til at køre med to lastbiler samtidig.

Vognmanden erkendte de faktiske forhold. Vognmanden udbad sig betænkningstid i forhold til eventuel anke af dommen.

Sagen mod vognmandsvirksomheden er opgivet, da selskabet er gået konkurs.

For Sydøstjyllands Politi mødte specialanklager Pernille Moesborg.

Fakta vedr. fællesskabstilladelse:

For at køre godskørsel for fremmed regning, skal man have en Fællesskabstilladelse, som udstedes af Færdselsstyrelsen. Fællesskabstilladelsen består af en original, der skal opbevares i virksomheden, og et antal bekræftede kopier. Der skal være en bekræftet kopi i en lastbil, der udfører godskørsel for fremmed regning.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078