23948sdkhjf

Tabte kartofler vækker mistanke

Fyns Politi efterlyser vidner, som har set en lastbil enten tabe eller læsse kartofler af på Storebæltsbroen. Der er ifølge politiet fundet store mængde kartofler på kørebanen i begge retninger torsdag morgen.

Og det er ikke det eneste sted i landet, hvor der er fundet rodfrugter på kørebanen. Også på motorvej E45 mellem Skærup og Kolding blev der torsdag morgen fundet kartofler, skriver ritzau.

- Det kunne godt lyde koordineret eller planlagt på en eller anden måde, og det er selvfølgelig en tese, vi arbejder efter, siger vagtchef Kenneth Taanquist fra Fyns Politi til DR Nyheder.

Folketinget skal torsdag morgen tredjebehandle lovforslaget L 74 og dermed endeligt vedtage den forhadte km-afgift for lastbiler. Derfor vækker det mistanke om, hvorvidt "kartoffel-aflæsningerne" er et planlagt angreb på morgentrafikken.

Jakob Forman, som er talsmand for de utilfredse vognmænd afviser imidlertid over for Ritzau, at der er en sammenhæng.

- Det har ikke noget med os at gøre. Det er ikke den måde, vi arbejder på, og det kommer vi til at tage afstand fra, siger han.

Heller ikke hos Skandinaviens største transportør af løse kartofler, Fredsø Vognmandforretning, kender man noget til de tabte kartofler. Vognmand Benny Nielsen, som tidligere var meget aktiv i vognmændenes kamp mod vejafgiften, afviser, at han eller hans biler er involveret i motorvejskartoffel-sagen.

- Det kender jeg sgu ikke noget til. Det har ikke noget med os at gøre, siger Benny Nielsen torsdag formiddag til Lastbil Magasinet.

Politiet kunne torsdag morgen anholde en chauffør i Korsør, som ifølge et vidne havde tabt eller læsset kartofler af på Storebæltsbroen. Manden afviser dog selv, at det skulle være sket bevidst.

Samtidig efterlyser politiet lastbiler, der ligeledes har mistet kartofler to steder - omkring Storebælt ved Nyborg i vestlig retning samt på E45 nord for Kolding.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064