23948sdkhjf

Kartoffelchauffør varetægtsfængslet i to uger

Politiet mener, at lastbilchauffør, der er sigtet for at læsse kartofler af på Storebælt, har medgerningsmænd

En dommer i Svendborg valgte torsdag eftermiddag at varetægtsfængsle en 57-årig chauffør i 14 dage, i forlængelse af at en stor mængde kartofler torsdag morgen blev tabt eller læsset af på Storebæltsbroen.

Ifølge TV 2 er den 57-årige chauffør sigtet for "at have forvoldt nærliggende fare for medtrafikanter ved at aflæsse en betydelig mængde kartofler på motorvejen på lavbroen og på motorvejen ved Kolding".

Det skulle han ifølge politiet have gjort i forening med nogle medgerningsmænd, som politiet endnu ikke kender.

Manden er sigtet efter paragraf 252 i straffeloven, der netop handler om at udsætte andre for fare, som kan koste dem livet eller førligheden.

Sigtelsen stemmer overens med det, Fyns Politi tidligere meldte ud.

Det var et vidne på Storebæltsbroen, som ledte politiet på sporet af chaufføren. Vidnet så angiveligt, hvad der foregik på broen, og fulgte efter lastbilen til Korsør, hvor politiet anholdt chaufføren.

Fyns Politi har ikke villet røbe, hvad vidnet har fortalt. Man vil ikke risikere, at eventuelle nye vidners forklaring vil blive påvirket.

Politiet undersøger, ud over de spildte kartofler på Storebæltsbroen, også en episode, hvor kartofler blev spredt ud over Sønderjyske Motorvej tæt på Kolding.

Hændelserne med kartoflerne sker samme dag, som Folketinget har vedtaget et lovforslag, der per 1. januar 2025 pålægger lastbiler en kilometerafgift.

Afgiften kommer til at ligge på omkring 1 krone og 30 øre per kørt kilometer. Den varierer dog alt efter lastbilernes CO2-udledning.

De mere klima- og miljøvenlige lastbiler skal betale mindst.

Fra 1. januar 2025 gælder afgiften for tunge lastbiler på over 12 ton, mens den fra 2027 skal gælde for mindre lastbiler ned til 3,5 ton.

Det er ikke bekræftet, at kartoffelepisoderne og lovvedtagelsen har direkte forbindelse.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109