23948sdkhjf

Ny bog om stort fragtfirma

J. Nørgaard Petersen A/S med hovedsæde i Taastrup kunne 1. juni fejre 75-års jubilæum i transportbranchen. Virksomhedens historie kan nu læses oprullet i en ny bog, "75 år i den blå familie", skrevet af journalisterne Lorents B. Rasmussen og John Aagaard.

Bogen fortæller virksomhedens historie, fra J. Nørgaard Petersen blev etableret i 1948 af Gerda og Johannnes Nørgaard Petersen med indkøbet af en brugt eksportlastbil, og frem til i dag, hvor virksomheden er en stor aktør inden for Danske Fragtmænd med 113 medarbejdere, 70 moderne fragtbiler og et stort rutenet i Storkøbenhavn og på Sjælland.

Bogen beskriver, hvorledes J. Nørgaard Petersen gennem alle årene har tilpasset virksomheden til de muligheder, markedet gav, først under Johannes Nørgaard Petersen, senere under sønnen Frank Nørgaard, og i dag hvor virksomheden drives af Jesper Nørgaard, der er tredje generation.

Virksomhedens historie er flettet ind i Danske Fragtmænds historie, idet Frank Nørgaard sideløbende med driften af egen fragtmandsvirksomhed også var formand for Danske Fragtmænd i flere årtier. En tillidsopgave, han kunne udfylde takket være Jesper Nørgaards indtræden i virksomheden.

Bogen bygger på adskillige interviews med Jesper og Frank Nørgaard, som tillige har stillet fotos, rapport og historisk materiale til rådighed for forfatterne. Desuden har forskellige kilder i form af nuværende og tidligere medarbejdere, vognmandskolleger, forretningsforbindelser, familien Nørgaard samt nøglepersoner hos Danske Fragtmænd bidraget til bogen.

"75 år i den blå familie" udgives på Forlaget Rasmussen & Aagaard, der ejes og drives af Lorents B. Rasmussen og John Aagaard. De to journalister har tidligere skrevet bogen "TransportGIGANTEN - historien om DSV", og John Aagaard har desuden skrevet erhvervsbøger om Torben Rafn, J. Chr. Koldkur Transport og Dantra. Alle bøger kan rekvireres via forlagets hjemmeside dsv-bog.dk.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081