23948sdkhjf

Udbygning af Fynske Motorvej er færdig

Udbygningen af Fynske Motorvej mellem Ejby og Odense V er færdig, så der nu er tre spor i hver retning hele vejen mellem Middelfart og Odense V. Udbygningen af de cirka 24 kilometer motorvej gik i gang i 2019,

- Der har de seneste fire år været vejarbejde i forskellige etaper på motorvejsstrækningen på Vestfyn, og nu er det heldigvis slut, bortset lige fra støjskærmene, der kommer op i efteråret. Udvidelsen af motorvejen vil komme til at gøre en mærkbar forskel for de daglige brugere, for nu bliver der bedre plads, og det giver bedre fremkommelighed og en mere sikker motorvej, siger transportminister Thomas Danielsen.

Projektet blev fra starten delt op i to etaper, så hele strækningen ikke skulle udbygges på én gang. De første 12 kilometer var klar i 2021.

- Jeg er stolt af dette projekt, for udover at skabe bedre fremkommelighed på Danmarks tværgående transportkorridor, som rigtig mange trafikanter er afhængige af, så er dette projekt af en kaliber, hvor der har været plads til at afprøve en masse nye tiltag, blandt andet inden for bæredygtighed og genbrug – her har Vejdirektoratet afprøvet nye frøblandinger med henblik på naturgenoprettelse, den gamle asfalt er genbrugt som bærelag, og autoværnet blev pillet ned og sat op igen. Der er gjort nogle erfaringer med CO2-regnskab – ja, listen er lang af gode initiativer på dette projekt, siger projektchef i Vejdirektoratet Robin Højen Madsen.

Og han fortsætter:

- Fra dag ét har vi haft fokus på trafikafviklingen, og det faktum, at vi skulle udbygge motorvejen samtidig med, at trafikken skulle afvikles. Nu er vi i mål med udbygningen af motorvejen over Vestfyn, og vi er glade for at kunne aflevere motorvejen, så værsgo til pendlere, sommerferietrafikanter og alle andre trafikanter – motorvejen over Vestfyn er klar med seks spor, ny belægning og 130 km/t på turen over Fyn. Trafikanterne vil opleve en markant forbedring på deres tur over Vestfyn – specielt pendlerne vil i morgen- og eftermiddagsmyldretiden opleve en ændring til det bedre.

Etapevis åbning

I takt med, at Vejdirektoratets entreprenør bliver færdig med udlægning af asfalt, bliver motorvejen åbnet. Det betyder, at der i dagtimerne i begge retninger vil være tre spor hele vejen fra fredag den 7. juli 2023.

Motorvejen er generelt åben i seks spor fra 7. juli, men der vil være enkelte afsluttende arbejder overvejende i aften- og nattetimerne frem til 13. juli.

Udbygningen over Vestfyn har ikke kun betydet et ekstra kørespor i hver retning. Udover at broer og ramper er blevet tilpasset den bredere motorvej, så er der også kommet fem nye faunapassager og to samkørselspladser på strækningen.

- Da Fynske Motorvej blev bygget i 1970’erne, tænkte man ikke så meget på dyr og fauna, så i forbindelse med udbygningen har vi også sikret os, at dyr kan passere den barriere, som motorvejen udgør for dyrelivet. Vi har også haft et stort fokus på naturen og det grønne. Vi har blandt andet etableret en skoleskov, hvor vi i maj 2022 plantede 4.000 træer sammen med lokale skoleklasser, siger Robin Højen Madsen.

Arbejderne er færdige på vejarealet, men der er fortsat en del opgaver, der udestår. Blandt andet skal der sættes støjskærme op flere steder på strækningen. Derudover skal der sættes vildthegn og vildtspring op, så dyr ikke kommer ind på vejarealer, og skulle de have forvildet sig derind, kan de komme væk via et vildtspring.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219