23948sdkhjf

Sikkerhed for de yngste: Nu er lastbilerne tilbage i skolegården

Det skal være trygt for alle at færdes i trafikken – også når efteråret inden længe melder sin ankomst med mørke morgener på vej til skole.

Fra 11.-14. september 2023 ruller den landsdækkende trafiksikkerhedskampagne ”Lastbilkaravanen” ud på vejene. For tiende år i træk sætter kampagnen fokus på trafiksikkerhed, lastbiler og højresvingsulykker.

Starten går i Vallensbæk, hvor alle kommunens elever i 0.-2. klasse deltager i kampagnen.

- Når vi for tiende år i træk sætter trafiksikkerhed på skoleskemaet, så er det, fordi det er med til at redde liv. Derfor har ITD lavet ”Lastbilkaravanen”, der handler om trafiksikkerhed og lastbiler for de yngste trafikanter. Målet er at skabe mere tryghed og forståelse for trafikken, siger Malene Vitus, der er projektleder på ”Lastbilkaravanen”.

- Lastbiler transporterer i dag langt størstedelen af alle varer i Danmark, og i ITD har vi et særligt ansvar for at hjælpe med at holde fokus på trafiksikkerhed – fordi det redder liv.

Derfor giver det også rigtig god mening, at karavanen kommer forbi Vallensbæk Kommune. Her hører flere større virksomheder nemlig hjemme, hvor de får leveret og afhentet varer i lastbiler.

- Jeg er glad for, at alle kommunens mindste elever bliver klædt solidt på til at gebærde sig i den lokale trafik, hvor der kan være tunge køretøjer. I Vallensbæk ynder vi at tage cyklen i skole og til fritidsaktiviteter, så derfor kan de vigtige huskeregler og budskaber om sikker trafik ikke gentages for mange gange, siger borgmester Henrik Rasmussen (K).

Med Lastbilkaravanen er ønsket, at eleverne vil tage de vigtige huskeregler med sig ud i trafikken, så alle kan føle sig mere trygge.

- Resultatet skulle gerne være en større tryghed, når de færdes i trafikken. Og vi håber på, at eleverne får gode vaner fra starten, når de færdes i trafikken sammen med mor og far. Vi håber også på, at skolerne og forældrene vil minde eleverne om at bruge vestene, så de er mere synlige i trafikken, siger Malene Vitus.

Lastbilkaravanens tre vigtigste budskaber

Lastbilkaravanens tre vigtigste budskaber, som gælder for alle trafikanter, er:

1) Bliv bag ved lastbilen, når den kommer først til et kryds
2) Bliv foran lastbilen, når cyklisten kommer først til et kryds
3) Bliv væk fra lastbilens højre forhjul

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078