23948sdkhjf

En af vognmandsbranchens helt store skikkelser er gået bort

ATL’s tidligere direktør er blev 81 år

En af vognmandsbranchens helt store skikkelser, Poul Juelsbjerg, er død den 25. august 2023 efter længere tids sygdom.

Poul Juelsbjerg var fra 1985 til 2006 direktør i først Vognmandsfagets Arbejdsgiverforening (VA) og siden ATL (fra 1999).

- Det er med stor sorg, jeg har modtaget nyheden om Poul Juelsbjergs død. Poul var en institution i branchen og var på mange måder ansigtet på den fornyelse, som branchen gennemgik i hans år, siger bestyrelsesformand i ATL, Henrik Tofteng.

I et interview sidste år fremhævede Poul Juelsbjerg selv årene fra 1985-2000 som branchens glansperiode. Det var her, hvor han som direktør var med til at modernisere overenskomsterne på transportområdet, og hvor hans stærke sans for gode relationer var et stærkt aktiv i forhandlingerne med SiD – det nuværende 3F.

Reglerne for chaufførernes arbejdstid blev gjort væsentlig mere fleksible end førhen, og der blev indført overenskomster på flytte- og renovationsområdet.

Stor medlemsfremgang

Man kan ikke sige Poul Juelsbjerg uden også at nævne den kraftige medlemsfremgang, som Vognmandsfagets Arbejdsgiverforening og ATL oplevede under hans ledelse. I 1985 var medlemstallet på 110 og i 2000 var man oppe på flere tusinde medlemmer.

Poul Juelsbjerg var stor fortaler for at samle alle vognmænd, store som små, under samme fane. 

Det lykkedes i 1999, hvor de hidtidige konkurrenter, Vognmandsfaget Arbejdsgiverforening og Danske Vognmænd, aftalte en fast arbejdsdeling: Alle vognmænd med en lønsum over 100.000 kroner skulle melde sig ind i det nydannede ATL, der skulle tage sig af overenskomsten, mens DTL skulle agere brancheorganisation. 

Aftalen holdt frem til frem til 2003, hvor en femtedel af medlemmerne forlod ATL igen til fordel for DTL.

Efter Poul Juelsbjerg indstillede karrieren i 2006 for at gå på pension, vedblev han med at holde kontakten til branchen. Blandt andet var han æresmedlem af ATL og fast deltager på ATL’s golfdag, hvor han nød at møde gamle og nye medlemmer og samarbejdspartnere.

Han efterlader sig sin samleverske, Annemette, to voksne børn fra sit tidligere ægteskab samt to børnebørn.

Æret være Poul Juelsbjergs minde.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.065