23948sdkhjf

Fejl, mangler og manipulation da tungvogns-politiet slog til ved Ustrup

Onsdag 20. september blev flere lastbiler og andre tunge køretøjer kontrolleret af Sydøstjyllands Politi, Tungvognscenter Syd og en række andre myndigheder. Det foregik ved rastepladserne Ustrup V og Ustrup Ø og på de nærliggende veje omkring motorvejsrastepladserne.

I alt blev 178 køretøjer kontrolleret af tungvognscentret. Der blev skrevet sager på 65 biler/chauffører, hvoraf de 49 var udenlandske. Flere af dem modtog sigtelser for forskellige overtrædelser.

De hyppigste overtrædelser ved kontrollerne handlede om fejl/mangler på køretøjet, manglende betaling af vejbenyttelsesafgift, overtrædelse af køre-/hviletidsforordningen, overtrædelser af bestemmelserne om transport af dyr og manglende tilladelser til godskørsel.

Der blev på dagen også skrevet et mindre antal sager om manipulation, manglende registrering i IMI-systemet, overtrædelser af ADR-bestemmelserne og for transport af affald.

Efter at have været på Sydøstjyllands Politis bremseprøvestand udløste det en synsindkaldelse for otte køretøjer, da der blevet fundet fejl på dem. Tre var så graverende, at nummerpladerne på køretøjerne blev fjernet på stedet.

Under kontrollen på en af de omkringliggende veje blev der rejst en sigtelse for modulvogntog uden for modulvogntogsnettet.

Ved kontrollen deltog kontrollanter fra Skattestyrelsen, Fødevarestyrelsen, Miljøstyrelsen, Forsvaret, Toldstyrelsen, Færdselsstyrelsen, Trafikstyrelsen, Motorstyrelsen, Fiskeristyrelsen, Center mod menneskehandel, ligesom Beredskabsstyrelsen bidrog med faciliteter til afholdelse af kontrollen.

Internt fra politiet bidrog Tungvognscenter Øst, Syd- og Sønderjyllands færdselsafdeling, Den landsdækkende enhed for Dyrevelfærd og Tungvognskontrol og Rigspolitiets dokumentsektion og grænsekontrolenhed.

Kontrollen havde også besøg af tysk politis kontrolenhed for tunge køretøjer, der havde ønsket at overvære dansk politis tilgang til opgaveløsningen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096