23948sdkhjf

Motorvej bliver spærret i 14 timer

Fra lørdag 7. oktober klokken 18 til søndag 8. oktober klokken 9 spærrer Vejdirektoratet E45 i begge retninger mellem Skanderborg S og Ejer Bavnehøj

Arbejdet med at udvide E45 Østjyske Motorvej fra fire til seks spor er nu for alvor gået ind i en ny fase. Vejdirektoratet har taget fat på de mange motorvejsbroer, hvoraf ni broer mellem Vejle og Aarhus skal rives ned og genopbygges for at gøre plads til de ekstra spor.

Nu er den 980 tons tunge bro, der fører Horndrupvej over motorvejen syd for Skanderborg, klar til at blive revet ned.

Nedrivningen foregår over 14 timer fra lørdag 7. oktober klokken19 til søndag 8. oktober klokken 9, hvor motorvejen totalspærres mellem <53> Skanderborg S og <54> Ejer Bavnehøj.

Trafikanterne må i perioden ud på en omkørselsrute på landeveje omkring motorvejen, hvor de opfordres til at køre efter forholdene på de lokale veje. Der kan være en forlænget rejsetid på op mod 15 minutter.

Når den nuværende bro er revet ned, skal der bygges en ny. Vejdirektoratet forventer, at arbejdet med at bygge den nye bro vil være afsluttet i juli 2024.

Trafikale konsekvenser på E45 Østjyske Motorvej frem mod 2027

Arbejdet med at bygge en ny bro vil få følgende trafikale konsekvenser på en to kilometer langs strækning på E45 mellem <53> Skanderborg S og <54> Ejer Bavnehøj:

Fra 8. oktober 2023 - efter genåbningen af motorvejen - bliver hastigheden sat ned til 80 km/t, og kørebanerne gøres smallere.

I løbet af oktober og november vil der på enkelte dage i aften- og nattetimerne blive reduceret til et spor i hver retning og 50 km/t.

Vejdirektoratet gør desuden trafikanterne opmærksom på, at der flere steder på E45 mellem Vejle og Aarhus vil være permanente hastighedsbegrænsninger til 80 km/t fra nu og frem mod 2027, hvor udvidelsen af motorvejen står klar.

Hastigheden bliver løbende hævet, som arbejdet skrider frem.

Indtil en ny bro står klar i juli 2024, vil der være spærret for adgangen over motorvejen ved Horndrupvej. Det betyder, at trafikanterne må benytte sig af en omkørselsrute. Se omkørselsruten som er gældende i begge retninger her.Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064