23948sdkhjf

Ny kontrol: Politiet slår atter til mod ulovligt ugehvil

For at modvirke social dumping gennemførte tungvognscenter kontrol af hvilende chauffører

Tungvognscenter Øst under Midt- og Vestsjællands Politi var søndag aften på kontrol ved Priorparken i Brøndby. Sammen med Københavns Vestegns Politi blev der kontrolleret om de lastbilchauffører, der parkerer i området, overtræder reglerne om ugehvilet

Reglerne skal sikre, at chaufførerne på en uge har minimum 45 timers hvile under ordnede forhold – og altså ikke sover i lastbilerne. Indsatsen havde dermed til formål at kontrollere, at der ikke foregik social dumping ved at chaufførerne i strid med reglerne tager deres ugehvil i lastbilerne.

Fire-fem chauffører forsøgte at snige væk fra stedet, da politiet dukkede op, men patruljerne fra Københavns Vestegn sørgede for at holde alle samlet, indtil alles kontrolpapirer var kontrolleret.

I alt 14 chauffører og deres lastbiler blev kontrolleret, og det blev også undersøgt, om der var betalt vejafgift og foretaget almindelig kontrol af køre-hviletiden.

Tre chauffører var ikke blevet indkvarteret efter reglerne, men havde i stedet overnattet i mindst 45 timer i køretøjerne. Andre fik travlt med at forlade stedet, og nøjedes således med et såkaldt reduceret ugehvil. 

I de tre sager står vognmanden som udgangspunkt til bøde på 20.000 kroner og chaufføren til en bøde på 10.000 kroner.

Padborg: Politiet udsteder bøder for 1,5 mio. ved kontrol af ugehvil

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062