23948sdkhjf

Ekstra p-pladser til lastbiler står nu klar

Der er nu plads til flere store køretøjer på rasteplads i Sønderjylland

Mellem Haderslev og Aabenraa kan flere lastbilchauffører nu køre ind og få sig en pause. Tirsdag stod 17 nye p-pladser til lastbiler nemlig klar på rasteplads Øster Løgum Øst.

Op langs den Sønderjyske Motorvej er antallet af lastbiler stødt stigende, og det har lagt pres på p-pladserne i området. Derfor har Vejdirektoratet i de sidste par år arbejdet på at få bygget ekstra p-pladser til lastbiler på rastepladserne langs motorvejsnettet.

I alt er der blevet etableret knap 100 ekstra p-pladser til lastbiler fra grænsen og op til Skærup, syd for Vejle.

- Vi oplever et stigende antal lastbiler på danske veje, og vi skal sikre ordentlige forhold for de mange chauffører, der hver dag passer deres arbejde på vejene. Det øger efterspørgslen på rastepladser, og med infrastrukturaftalen blev der afsat penge til at løse udfordringen. Derfor kan vi nu åbne endnu flere parkeringspladser langs Sønderjyske Motorvej, så chaufførerne kan få en plads til at holde det daglige hvil, siger transportminister Thomas Danielsen.

- Vi oplever et stigende antal lastbiler på danske veje, og vi skal sikre ordentlige forhold for de mange chauffører, der hver dag passer deres arbejde på vejene Thomas Danielsen, transportminister

På de rastepladser, hvor Vejdirektoratet er færdig med at etablere flere p-pladser til lastbiler, er pladserne blevet taget i brug med det samme.

På rasteplads Øster Løgum Øst betyder de 17 nye p-pladser, at der nu vil være i alt 27 p-pladser til lastbiler. Samme antal findes på rasteplads Øster Løgum Vest, som blev udvidet sidste år.

- Vi har sat ind med flere parkeringspladser på de rastepladser, som var overbelagte, og det er et vigtigt skridt i arbejdet for at forbedre forholdene for lastbilchaufførerne, siger projektleder i Vejdirektoratet Charlotte Veiss-Pedersen.

Fakta om projektet

Udvidelsen af landets rastepladser udspringer af ”Infrastrukturplan 2035”, hvor der er afsat en pulje på 65 millioner kroner til at øge parkeringsmulighederne på rastepladser langs motorvejsnettet.

Kilde: Vejdirektoratet

Der var 159 pladser for lidt

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078