23948sdkhjf

Energiselskab på vej med tre nye ladestationer

Knudepunkter i Jylland og Vestsjælland får snart udrullet nye, offentlige ladestationer til lastbiler

Energi- og telekoncernen Norlys planlægger at etablere sine første ladepladser til ellastbiler på havnen i Aarhus og Esbjerg samt ved motorvejsafkørslen ved Korsør.

I første omgang bliver der tale om 400 kW på alle tre lokationer, men Norlys’ ladestandere er lavet til at kunne blive opgraderet i takt med, at lastbilbatterier udvikler sig. Derfor er det allerede i 2024 muligt at opgradere standerne til 800 kW.

Norlys har også flere ladepladser til ellastbiler på tegnebrættet blandt andet langs store dele af hovedvejnettet.

Fire ladepunkter på vej i Aarhus

Norlys’ første ladeplads til ellastbiler bliver opsat på havnen i Aarhus, der er Danmarks største erhvervshavn. Ladestanderne opstilles hos Dania Connect, der allerede har bestilt fire ellastbiler til kørsel i Danmark, mens deres søsterselskab i Sverige i forvejen driver tre elektriske lastbiler.

Om natten skal de nye ladestandere lade Dania Connects egne lastbiler, mens de i tidsrummet 6.00-17.00 bliver offentligt tilgængelige, så andre vognmænd kan få glæde af dem.

- I transportsektoren vil vi gerne bidrage til den grønne omstilling, og derfor har vi nu taget første skridt mod mere bæredygtig transport. Men skal vi og resten af branchen for alvor elektrificeres, kræver det langt bedre lademuligheder for lastbiler. Vi vil gerne give vores bidrag til at få udbygget ladenettet, og derfor stiller vi vores ladestandere til rådighed for andre vognmænd, siger Frank Hjortekær-Jensen, der er administrerende direktør i Dania Connect.

I første omgang opstilles der to ladestandere med i alt fire ladeudtag, som forventes at være klar til brug i begyndelsen af det nye år.

Første ladepunkter i Esbjerg

På Esbjerg Havn opsætter Norlys tre ladestandere med i alt seks ladeudtag til ellastbiler. Alle seks ladeudtag bliver offentligt tilgængelige hele døgnet for vognmænd, der har brug for at lade deres lastbiler. De forventes at stå klar til brug i løbet af første halvdel af 2024.

Ved Korsør opstilles der tre ladestandere på en kommende ladeplads ved motorvejsafkørsel 42. De ventes at stå klar til brug medio 2024.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094