23948sdkhjf

Tre gasbiler supplerer den elektriske skraldeflåde

ARC (Amager Ressource Center) har fået leveret to nye Iveco Eurocargo opbygget som renovationsbiler - og udstyret med gasmotor og gastanke.

De to lastbiler er de sidste ud af en samlet levering på tre nye CNG-biler til affaldsselskabet på Amager, som altså har valgt at supplere med tre gasdrevne skraldebiler til flåden, som ellers primært satser på elektrisk fremdrift.

En enkelt rute er dog ikke fremkommelig for ellastbiler, og nogle adresser har brug for smallere køretøjer.

Hvis gaslastbilerne kører på biogas, reduceres CO2-udledningen med op til 95% sammenlignet med en Euro 6-diesellastbil.

Bilerne er af modellen Iveco Eurocargo ML120EL21 CNG/P, som betyder 12 tons totalvægt, lav indstigning, 210 hk gasmotor og med luftaffjedret bagaksel. De er bygget op med en 2-kammers komprimatorkasse fra italienske Mazzocchia, så forskellige fragmenter kan holdes adskilte i forbindelse med indsamlingen.

- Vi skal bruge bilerne til indsamling af affald fra områder med svær fremkommelighed, og hvor der ikke er plads til vores ”store” lastbiler. Københavns Kommunes strategi om bæredygtig affaldsindsamling pålægger os at drifte vores køretøjer på miljørigtige alternativer til diesel. Her er biogas et godt alternativ som supplement til vores øvrige elektriske renovationsbiler, siger Bo Fredskov Kristiansen fra ARC.

Montering af de italienske komprimatorkasser på bilerne er foretaget hos Phoenix Danmark, mens tilslutning af aggregatet samt diverse finish-arbejde er foretaget hos REA Erhvervsbiler i Roskilde.

Bilerne er leveret af Iveco Danmark v/Jesper Smedegaard, Key Account Manager, Heavy.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079