23948sdkhjf

Herning-vognmand indstillet til bæredygtighedspris

- Virksomheden har nedsat brændstofforbrug med otte procent

HV-transport er en af tre nominerede virksomheder i Herning og Ikast-Brande kommuner, som er blevet indstillet til Årets ESG-pris 2023.

ESG dækker blandt andet over indsatser inden for klima, sociale og ledelsesmæssige forhold inden for bæredygtighed.

Baggrund for indstillingen er, at vognmanden fra Herning har igangsat en lang række tiltag for at mindske virksomhedens CO2-aftryk og fx har købt Danmarks første 100 procent CO2-neutrale biogaslastbil. Samtidig er 95 procent af den øvrige vognpark udskiftet til nye EURO 6-norm-lastbiler, som lever op til den europæiske lovgivning for, hvor mange nitrogenoxid- (NOx) og kulbrintegasser, en bil må udlede pr. kørt kilometer.

Virksomheden har nedbragt det samlede brændstofforbrug med otte procent ved at afholde interne kurser i brændstofeffektiv kørsel og installere en app i alle lastbiler, som giver chaufførerne feedback på deres kørsel.

Derudover tager HV-Transport et socialt ansvar og har rekrutteret over 10 procent af medarbejderne blandt ledige på kanten af arbejdsmarkedet.

- Uanset udfaldet skal der lyde stor tak til alle vores kollegaer for at tage fælles ansvar, der har resulteret i nomineringen til Årets ESG-pris. Stoltheden er særlig stor, da nomineringen blandt andet baseres på vores medarbejderes fælles indsats med at nedbringe det samlede brændstofforbrug samt et samarbejde på tværs internt i virksomheden om at tage godt imod nye kolleger, der tidligere har været på kanten af arbejdsmarkedet, siger kommerciel direktør Simon Haubjerg Jørgensen.

- Tak for nomineringen til Erhvervsrådet Herning/Ikast-Brande, Bæredygtig Herning og Vestjysk Bank.

De øvrige nominerede er Bent Jensen tømrer- & snedkerfirma og ABC Pavilloner.

Prisen vil blive uddelt på en ny ESG-konference tirsdag .

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.174