23948sdkhjf

Nu sker det: Første stykke på belastet motorvej udvides

Vejdirektoratet tager nu første spadestik på udvidelse af E45 Østjyske Motorvej

I dag - mandag 27. november - tager Vejdirektoratet så første spadestik til den egentlige udvidelse af selve motorvejen omkring Aarhus.

Det sker på strækningen mellem <49> Aarhus S og motorvejskryds Aarhus Syd, hvor de ekstra spor kobles på den tidligere udvidelse af motorvejen.

Knap fem kilometer mellem <49> Aarhus S og motorvejskryds Aarhus Syd bliver de første til at få et tredje spor, og trafikanterne må derfor finde tålmodigheden frem.

I alt skal 16 kilometer motorvej udvides omkring Aarhus frem mod 2027. Vejdirektoratet har dog valgt at dele arbejdet op i flere etaper fra syd til nord.

- Hav tålmodighed

- Trafikanterne har indtil nu oplevet drypvise vejarbejder, imens vi blandt andet har forstærket midterrabatten og sat gang i arbejdet med at udvide de mange broer langs E45. Nu samler vi flere vejarbejdere, så der kommer et 10 kilometer langt vejarbejde, hvor hastigheden er sat ned til 80 km/t hele vejen. Så jeg håber, at trafikanterne kan finde tålmodigheden frem og vise hensyn, når de kører på strækningen, siger projektchef Robin Højen Madsen.

Udvidelsen af motorvejen foregår ved, at trafikken flyttes ind mod midten i to smalle spor og nødsporene inddrages, imens der arbejdes i hver side.

Når udvidelsen er færdig i siderne og midten, flyttes al trafikken skiftevis over i den ene side af vejen, imens der lægges asfalt på den modsatte side. Til slut bliver der malet striber og opsat støjskærme, hvorefter alle spor kan tages i brug.

Vejdirektoratet forventer ikke, at vejarbejdet giver anledning til de store gener for trafikanterne i myldretiden, men rejsetiden på de 10 kilometer vil forlænges med cirka tre minutter.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082