23948sdkhjf

Vognmand stiller snebro til rådighed: - Alle er velkomne til at låne

Vejen-firma stiller snebro til fri afbenyttelse uanset tidspunkt

Sne, is, sjap, frost.

Vinteren har været over os de sidste uger. Og det har igen gjort det relevant at kunne finde frem til en snebro, så vogntoget kan blive rengjort for sne og is.

Men der kan være langt imellem dem. Det ved man også hos AH Fragt i Vejen. Her har man derfor stillet en snebro op, og den er til fri afbenyttelse for alle chauffører – uanset firma, fortæller Christina Baun Hansen fra AH Fragt.

Container med gangbro

- Det er faktisk bare en container med gangbro til, vi har fået godkendt til formålet, fortæller Christina Baun Hansen til Lastbil Magasinet.

Hun fortæller, at den er i venstre hjørne, når man kommer ind på pladsen hos AH Fragt, og at det er nemmest at køre rundt om bygningen for at nå den.

- Alle er velkomne til at låne vores snebro på vores adresse Vestermarksvej 30, 6600 Vejen, uanset tidspunkt på dagen. Lad os hjælpe hinanden og passe på hinandens sikkerhed, siger Christina Baun Hansen.

Hvad siger loven?

Ifølge Færdselslovens § 82, stk. 3 er det chaufførernes ansvar, at køretøjerne er i forsvarlig stand. Det betyder blandt andet, at der ikke må ligge sne og is på taget af lastbilerne, da det kan falde ned og ramme bagvedkørende biler. Men uden en snebro kan det være svært for chaufførerne at få taget fri af sne og is, uden at gå på kompromis med sikkerheden.

Det er lastvognschaufførens ansvar at få fjernet isen fra taget. Bliver det ikke gjort, kan chaufføren som udgangspunkt få en bødestraf. Ved ulykker risikerer chaufføren en betinget frakendelse af sit kørekort og i værste fald en sigtelse for uagtsomt manddrab.

Find din nærmeste snebro her.

Vognmand om nul snebroer: Det er ikke godt

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062