23948sdkhjf

Volvo lancerer FH Aero

Med forbedret aerodynamik og nye teknologier såsom Volvos nye kameramonitorsystem kan den nye FH Aero skære op til 5 procent af forbruget

En Volvo-lastbil, når den er bedst.

Sådan lyder ordene fra Roger Alm, president for Volvo Trucks, om fabrikkens netop offentliggjorte lancering af Volvo FH Aero.

- Den nye Volvo FH Aero er vores mest effektive lastbil nogensinde, da vi fortsætter med at reducere CO2 fra hele vores produktsortiment. Dette er en Volvo-lastbil, når den er bedst - en sikker, smukt designet lastbil af overlegen kvalitet til hårde opgaver på lang afstand, designet til vores kunders succes, udtaler Roger Alm.

Fronten på Volvo FH Aero-kabinen er blevet forlænget med 24 centimeter i forhold til den almindelige Volvo FH. Denne udvidelse har været medvirkende til at skabe et mere aerodynamisk lastbilførerhus.

30 heste ekstra på toppen

Volvo FH Electric, der er valgt som årets internationale lastbil 2024, vil også blive tilbudt i den nye Aero-version, en energieffektiv tilføjelse til Volvos allerede brede udvalg af elektriske lastbiler.

Derudover bliver Volvo FH16 igen den mest kraftfulde lastbil herhjemme med en helt ny 780 hk motor til de hårdeste opgaver.

De nye Volvo FH Aero-serier vil blive rullet ud trin for trin til markederne i løbet af 2024 og 2025 i fire versioner – FH Aero, FH Aero Electric, FH Aero gasdrevet og FH16 Aero.

Ny front

Det moderne nye ansigt på FH Aero har et stort Volvo-logo på fronten - det største i moderne tid på en Volvo-lastbil, og det er samtidig flyttet længere mod kofangeren– samt tydelige "Volvo"-bogstaver lige over.

Volvo har også benyttet lejligheden til at lancerer digitale sidespejle med et nyt avanceret kameramonitorsystem, der bidrager til både aerodynamik og sikkerhed.

Kamerasystemet har ifølge Volvo en positiv indflydelse på førerens synlighed i regnfulde og mørke forhold, men også i direkte sollys og ved kørsel i tunneler. Ved kørsel med anhænger har kamerasystemet en automatisk panoreringsfunktion, der følger den drejende anhænger.

Yderligere funktioner på den nye Volvo FH Aero inkluderer:

• Volvos I-See-teknologi, der er blevet forfinet for at spare energi og kulstofemissioner, ved at bruge et skybaseret topografisk kort til at optimere kørslen og muliggøre mere køretid i fartpilottilstand.

• Opdaterede bremser med Volvos patenterede trækfri bremseskiver forbedrer bremseevnen, samtidig med at energiforbruget og emissionerne reduceres.

• Opgraderet brugervenligt infotainmentsystem, der kan tilpasses efter individuelle behov.

• Forbedret lydsystem, tilgængeligt med seks højttalere, en ny effektforstærker og en subwoofer.

• Der tilbydes et nyt indbygget navigationssystem med forbedrede kort tilpasset lastbilspecifikke behov, med automatiske kortopdateringer, der muliggør effektiv levering af varer.

• Indvendige opdateringer inkluderer også en integreret mikrobølgeovn og USB-C strømudtag.

• Volvo Trucks' My Business Apps-tilbud er blevet introduceret til flere markeder. Dette er en abonnementsbaseret tjeneste, der gør det muligt for kunder at downloade forretningsrelaterede apps fra forskellige udbydere og bruge dem i lastbilernes sidedisplay.

• Den nye dækovervågningsservice gennem Volvo Connect.

Volvo FH vil fortsat blive tilbudt også med et standard ikke-forlænget førerhus afhængigt af markedets behov.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063