23948sdkhjf

Jubel i Vestjylland: Nu udvides hovedvej

Forligskredsen bag infrastrukturaftalen udmønter 511 millioner kroner

I fremtiden er det slut med at hænge i kø på Hovedvej 11 mellem Varde og Korskro ved Esbjergmotorvejen. Forligskredsen bag infrastrukturaftalen udmønter 511 millioner kroner, der betyder, at vejen udvides med et ekstra spor til en 2+1 vej.

Med infrastrukturplanen 2035 blev der afsat midler til at udvide Hovedvej 11, og nu har forligskredsen bag besluttet at udmønte de 511 millioner kroner, som vejudvidelsen vurderes at koste.

Dermed har forligskredsen valgt den fulde løsning, hvor der sker forbedringer langs hele strækningen. Det betyder, at Hovedvej 11 flere steder udbygges til en 2+1 vej, så hastigheden kan øges til 90 kilometer i timen. Samtidig bliver der anlagt cykelsti langs vejen.

Forbedringerne får flere gevinster, da det bliver nemmere for bilisterne at komme frem, og sikkerheden langs strækningen øges.

- Udvidelsen af Hovedvej 11 er en kæmpe sejr – ikke bare for os i Varde Kommune, men for hele Vestkysten. Det kommer borgerne, turisterne og erhvervslivet til gode, da de ikke længere skal bruge unødig tid og ressourcer på at hænge fast i trafikken. Samtidig sikrer udvidelsen den fortsatte vækst og udvikling i vores del af landet. Dermed er beslutningen med til at fremtidssikre erhvervslivet langs hele Vestkysten, siger Mads Sørensen, borgmester i Varde Kommune.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062