23948sdkhjf

OK-chaufførteam underviser skolebørn i trafiksikkerhed

Børnene skal lære at færdes korrekt ved mødet med en lastbil

Den landsdækkende kampagne OK på Vej består af en række skolebesøg, hvor et chaufførteam fra OK underviser elever på mellemtrinnet i trafiksikkerhed og supplerer med praktiske øvelser ved en tankvogn i skolegården.

I den kommende uge besøger OK den første skole, som er Lindevangskolen på Frederiksberg

Mange danske børn cykler hver dag til og fra deres hjem, skole og fritidsaktiviteter. For at sikre, at det sker trygt og sikkert underviser mange skoler i samarbejde med Rådet for Sikker Trafik eleverne i, hvordan de cykler sikkert i trafikken. Undervisningen rundes af med Cyklistprøven, som typisk foregår i maj og juni.

I samme periode besøger OK i alt 21 skoler over hele landet og tilbyder undervisning med fokus på at gøre børnene mere bevidste om, hvordan de skal forholde sig, når de møder en lastbil i trafikken.

Torsdag 18. april finder det første skolebesøg sted på Lindevangskolen, hvor en OK-chauffør blandt andet skal lære børnene, hvor de skal placere cyklen, når de møder en lastbil, som skal svinge til højre.

Mens tankvognen står i skolegården, tilbyder OK-chaufførerne eleverne på 6. årgang en mulighed for at komme op i førerhuset. Her kan de opleve, hvor udfordrende det kan være for en chauffør at opdage cyklister, der er tæt på lastbilen i trafikken.

Hovedformålet er at gøre børnene mere opmærksomme på, hvordan de passer på sig selv, når de møder lastbiler i trafikken. Det er med til at skabe trygge og sikre rammer om det aktive liv, som mange børn har, hvor cyklen spiller en central rolle i forhold til at komme rundt.

- Det er vigtigt, at lastbilchaufførerne passer på cyklisterne, og samtidig er det også vigtigt, at børn og unge ved, hvordan de kan passe på sig selv, når de møder en lastbil i trafikken. På den her måde får vi klædt børnene bedst muligt på, så de kan cykle sikkert på egen hånd til skole, venner og fritidsaktiviteter, siger Karina Petersen, Vicedirektør i Rådet for Sikker Trafik.

Fakta om Cyklistprøven:

Cyklistprøven skaber tryghed i trafikken for både børn og forældre, og den giver børn de bedste forudsætninger for at bevæge sig rundt på cyklen mellem skole, hjem, venner og fritidsaktiviteter.

Det er Rådet for Sikker Trafik, der står bag Cyklistprøven på landets skoler. Energiselskabet OK har valgt at støtte gennemførelsen af Cyklistprøven som officiel kampagnepartner. Desuden stiller OK tankvogne og chauffører til rådighed, som skolerne kan bruge i undervisningen.

Antallet af ulykker med børn i trafikken stiger fra 10-12-års alderen, når børnene begynder at færdes mere på egen hånd i trafikken 

Kilde: Vejdirektoratet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079