23948sdkhjf

Politiet slog til mod manipulerede lastbiler på Sjælland

Tungvognscenter Øst under Midt- og Vestsjællands Politi var mandag og tirsdag i denne uge på kontrol forskellige steder på motorvejsnettet på Sydsjælland.

Kontrollen var målrettet lastbiler, der have ændret på deres hastighedsbegrænsere, så bilerne kunne køre hurtigere, end de rent faktisk må.

Mandag blev syv lastbiler standset, alle udenlandske. Der var ingen sager vedrørende ændring af hastighedsbegrænserne, men på to af lastbilerne var der overtrædelser af køre/hviletids-bestemmelserne, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Tirsdag blev fem lastbiler standset, også alle udenlandske. I to af sagerne var der ændret på hastighedsbegrænseren. I det ene tilfælde så køretøjet kunne køre 93 km/t. Men der var samtidig også ændret i det forureningsbegrænsende udstyr, så det ventes at udløse en bødestraf på cirka 56.000 kroner.

I den anden sag, som vedrørte en hestetransport, var hastighedsbegrænseren stillet til 95 km/t. Der står chaufføren til bøde på 9.000 kroner samt en ubetinget frakendelse af førerretten i Danmark.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094