23948sdkhjf

Dom: Studenter-chauffør havde ikke styr på sikkerheden

En chauffør på en studenterbil er blevet dømt ved Retten i Roskilde i forbindelse med en sag fra 2021

Vi nærmer os sæsonen for eksamenskørsel med studenterne, og politiet opfordrer chauffører og vognmænd til at sikre sig, at der er styr på sikkerheden.

Tilbage i 2021 blev en lastbil fyldt med glade studenter kontrolleret ved Greve. Resultatet af kontrollen var ikke lige så glædeligt som ønsket, da Tungvognscenter Øst kunne konstatere, at siddepladserne ikke var fastgjort. På den baggrund besluttede politiet, at kørslen med studenterne måtte stoppes.

Chaufføren valgte at køre tilbage til transportvirksomheden og få fastgjort de paller, som udgjorde siddepladserne, så kørslen med de nybagte studenter kunne genoptages.

Forholdene blev anset som sikkerhedskritiske fejl, da siddepladserne ikke var fastgjort til lastbilen og dermed kunne glide rundt på lastbilens lad.

Ifølge erklæring fra bilinspektøren ville der ved en undvigemanøvre være risiko for, at siddepladserne kunne forskydes til siden på lastbilens lad med fare for klemning af passagerernes fødder og ben mellem pallestablerne og lastbilens sider.

Sagen er netop blev afgjort ved Retten i Roskilde, hvor føreren blev idømt for sikkerhedskritisk fejl på lastbilen. Han blev desuden dømt for andre overtrædelser af færdselslovgivningen, som ikke havde med studenterkørslen at gøre, og fik en samlet straf på en ubetinget frakendelse af førerretten i seks måneder samt en bøde.

Politiet er klar over, at man netop nu er ved at gøre lastbilerne klar til dette års kørsel og sender en kraftig opfordring til både vognmænd og chaufføren om at huske på færdselssikkerheden og sikre, at indretning og kørslen sker på en sikker og forsvarlig måde.

Tungvognscenter Øst vil igen i år være på vejene for at lave målrettet kontrol af eksamenskøretøjerne og for at sikre at studenterne får en god og sikker dag, oplyser politiet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079