23948sdkhjf

Mindeord over Anton Ahrensberg

Mindeord over kørelærer, uddannelseschef og direktør Anton Ahrensberg:

Jeg lærte Anton at kende, da vi begge var en del af at undervise og uddanne nye kommende ledere og ejere af godstransportvirksomheder. Anton var kommet til DV´s uddannelsesejendom Trelde Sande efter nogle år som storvognskørelærer ved AMU-center Horsens, og jeg var på det tidspunkt ansat på VA/SiD's (TSU) kursuscenter, DTC-U A/S i Vejle på DTC-området. I slut-90'erne var der en begrænset tilgang af nye vognmænd og ledere til kurserne, der betød, at brancheorganisationerne, der var blevet til DTL og ATL, valgte at lukke det ene sted og flytte det hele til Vejle.

Jeg blev i den forbindelse kollega med Anton, og det blev til mange spændende rejser og timer sammen med det formål at fremme kendskabet til den danske måde at uddanne vognmænd på. Rejserne var ofte til uddannelseskonferencer i IRU-regi i andre EU-lande, vi kunne sammenligne os med.

Den største oplevelse var, da vi som nogle af de første i Europa fik lov til at få en uddannelse som simulatorinstruktører i Frankrig i forbindelse med, at det var blevet besluttet at investere i en transportabel simulator opbygget i en sættevogn, et projekt en anden tidligere DTL/DV-ansat Magnus Købke var blevet projektchef på og senere med blandt andet Anton som ansat opbyggede et stort simulatorcenter i tilknytning til et nyt uddannelsescenter, som TSU havde ladet opføre på DTC-området. Her kom Antons store viden og lyst til uddannelse til sin ret, og mange er de elever og kursister, der har mødt Anton i undervisningen øse af sine muntre erfaringer på landevejen som henholdsvis turistbus- og lastbilchauffør i hele Europa krydret med små historier fra skolevognen som selvstændig storvognskørelærer i det sydlige Jylland.

Anton var altid faglig, saglig og munter, når han fik en pegepind i hånden. Det eneste, der kunne konkurrere med at være i undervisningen, var hans store interesse for computere og det, de kunne bibringe undervisningen med. Utallige er de undervisningsprogrammer, der er lavet til TUR. Fagbøger blev der også lavet i stort antal til TUR, og større undervisningsprojekter til transportbranchen stod der også Anton Ahrensberg i bunden af. Blandt andet til Hemdorff Fonden blev der i flere omgange udviklet elektroniske uddannelsesredskaber til.

Næste generations uddannelse blev der også tid til. En søn, Kim, er i dag ansat som storvognskørelærer i Dekra, temmelig sikkert inspireret af sin fars glæde ved at arbejde med kommende chauffører.

Efter at jeg selv havde solgt min egen kursusvirksomhed, der havde udviklet og fået godkendt en elektronisk version af vognmandsuddannelserne og simulatorcentret, som Anton var en stor del af, etablerede Anton og én af mine tidligere ansatte i et samarbejde med to tidligere politibetjente et nyt uddannelsesselskab; Vognmandsspecialisterne, hvor Anton påtog sig rollen som direktør og medejer, indtil tilbagevendende problemer med hjerneblødninger og blodpropper betød, at han måtte opgive sin rolle som underviser og medejer.

De senere år var det med enkelte dage på det lokale dagcenter, indtil en nedlukning af dagcentret betød, at han måtte have en permanent plads på plejehjemmet, hvor han fik sin sidste tid og døde efter kort tids sygdom.

Han blev 73 år. Æret være Antons minde med tak for timerne, vi fik sammen.

Det var ikke overraskende, at det var en fyldt Egtved Kirke, der Grundlovsdag kl. 11 dannede rammen om Antons bisættelse. Det hører sig til, når der skal tages afsked med et glad, festligt og muntert menneske, at der synges igennem til de salmer, der udgjorde en så rørende afsked, at de tog et fast greb om hjertet og pressede en tåre ud i øjenkrogen, som en særlig hjertelig afsked med en kær kollega.

Som en særlig afsked til et menneske, der havde viet sit liv til uddannelse af kommende chauffører og vognmænd blev Antons kiste sat på en trækker og kørt fra Egtved Kirke til krematoriet med sønnen Kim ved rattet til 'Altid frejdig' afsunget af deltagerne, da lastvognen kørte ud på den sidste tur med Anton i en smuk afsked med livet.

På billederne ses lastvognen køre fra Egtved Kirke omgivet af gæsterne fra kirken

Jan Møller
Pensioneret storvognskørelærer og buschauffør, Silkeborg

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062