23948sdkhjf

Ny kampagne: Lastbiler bliver en del af menukortet

Volvo Trucks har slået sig sammen med den globalt anerkendte stjernekok Marcus Samuelsson i en ny kampagne.

Udfordringen? Tilbered et gourmetmåltid med ingredienser, der er blevet transporteret med lastbil, hvor udstødningsemissioner er elimineret eller begrænset til et absolut minimum.

Elektriske lastbiler spiller en central rolle i initiativet, der har til formål at inspirere transportkøbere i fødevare- og drikkevareindustrien til at omfavne mere bæredygtige transportformer.

Transport som ingrediens

Marcus Samuelsson er den kulinariske kraft bag adskillige internationale restauranter, og han satte sig selv udfordringen med at tilberede et gourmetmåltid med alle ingredienser, der bringes til hans køkken af elektriske lastbiler eller af lastbiler, der kører på vedvarende brændstoffer som biogas eller biodiesel.

- Dette var den første middag af sin slags, og jeg er superspændt på at være en del af den. Til dette projekt var jeg nødt til at tænke på transport som en ingrediens, ikke? Det er en hovedperson! Derfor elskede jeg denne udfordring. For når vi først gør det her, vil det skubbe branchen fremad. Forhåbentlig vil alle kokke en dag skrive på menuen, hvordan maden blev transporteret til restauranten, og det bliver en ny premium-oplevelse, siger Marcus Samuelsson.

Menukortet

Menuen bød på miso-glaseret torsk, kål, krebs, agurkesalat og en tysk Riesling-vin. Ingredienserne til middagen tilbagelagde sammenlagt ca. 2.700 kilometer på vejene, hvoraf 86 % af denne afstand blev tilbagelagt i elektriske lastbiler uden udstødningsemissioner. De resterende kilometer blev tilbagelagt i lastbiler, der kørte på vedvarende brændstoffer.

Udfordringen viste sig at kræve en samlet holdindsats, der involverede adskillige fødevare- og drikkevareleverandører, producenter og transportudbydere – som alle var inviteret til at deltage i middagen, der blev serveret på en lokal restaurant i Göteborg i Sverige.

Marcus Samuelsson

Marcus Samuelsson er den kulinariske kraft bag adskillige internationale restauranter, herunder den anerkendte Red Rooster Harlem i New York City (hvor han bl.a. serverede for præsident Barack Obama). Han er også en Emmy-vindende tv-personlighed og en dygtig forfatter med en historik om omfattende involvering i filantropiske projekter. Til denne kampagne blev Marcus udfordret til at kreere en middag i verdensklasse med alle ingredienser bragt til køkkenet af elektriske lastbiler eller af lastbiler, der kører på vedvarende brændstoffer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094