23948sdkhjf

Bornholmske søstre bag nyt fragtsystem

De bornholmske iværksætter-søstre Rikke og Sidsel Høyer har med afsæt i egne erfaringer specialudviklet et system til vognmænd og speditørvirksomheder.

Systemet ”Dora” (et anagram på ordet "Road") tilbyder blandt andet, at chaufføren kan opbevare og dele dokumenter, som de ofte har med sig i papirform, digitalt. På den måde kan chaufførerne klare fragtbrev og ruteplanlægning via deres mobiltelefon.

Samtidig kan systemet hjælpe med at lave det lovpligtige CO2-regnskab, så kunderne får vished for deres klimaaftryk, og vognmændene kan følge deres biler. Systemet samler opgaver, der typisk kræver flere systemer, i én løsning.

Ideen til Dora opstod, da søstrene var samlet på Bornholm til jul for to år siden. Rikke Høyer fortalte sin søster Sidsel Høyer om de udfordringer, som hun mødte i sin hverdag som disponent i vognmandsbranchen, hvor hun planlagde vognmændenes ruter. Sidsel Høyer arbejdede på daværende tidspunkt i tech-startupmiljøet i Berlin, og hun fik straks ideer til, hvordan teknologi kunne løse nogle af de problemer.

Rikke Høyer har ti års erfaring i transportbranchen og ved alt om, hvilke udfordringer, man møder i sin hverdag som vognmand.

- Det er den fedeste branche, men det er et stort problem, at mange bruger systemer, der slet ikke er bygget til det, vi laver. Det gav mig inspiration til at skabe noget selv, siger hun om systemet, der kan håndtere ordrer, ruteplanlægning, bogføring, fakturering, digitale køresedler og CO2-beregning.

Den samlede investering er på fire millioner kroner, hvoraf Danmarks Eksport- og Investeringsfond bidrager med knap to millioner.

- Det er en kæmpe opgave for især mindre vognmandsvirksomheder at lave de her beregninger, og vi vil løse opgaven for dem. Mange af vognmændenes kunder vil gerne have data på, hvor meget CO2 netop deres ordre udleder, og hvis de skal kunne imødekomme de ønsker, skal det være nemt og hurtigt at beregne, siger Rikke Høyer.

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062