23948sdkhjf

ITD: Til næste år er kassen tom

Vejdirektoratet sætter tempo på udbygningen landets rastepladser og vil etablere 163 nye pladser til lastbiler i 2023. Til påske vil der stå 52 nye parkeringspladser klar på rasteplads Skærup Vest, mens de resterende vil blive anlagt på Fyn og Sjælland i løbet af 2023.

Det er positivt, at Vejdirektoratet arbejder hurtigt, men til næste år er de afsatte midler til rastepladser også brugt op. ITD opfordrer til, at politikerne finder midler, så indsatsen kan fortætte de kommende år.
 

ITD’s bestyrelsesformand, John A. Skovrup, glæder sig over, at Vejdirektoratet prioriterer at få udmøntet midlerne til rastepladser hurtigt.

- Det er en rigtig god nyhed, at Vejdirektoratet sætter skub i arbejdet med at få udvidet rastepladser rundt omkring i landet. For vores chauffører har i den grad brug for pladsen derude, så de kan passe deres arbejde og overholde køre- og hviletidsreglerne, siger John A. Skovrup.

Samtidig understreger bestyrelsesformanden dog også, at problemet ikke er løst med de 163 nye parkeringspladser.

- Jeg bliver dog også nødt til at minde om, at problemet med manglende parkeringspladser på rastepladserne ikke forsvinder, når Vejdirektoratet er færdige med arbejdet senere i år, siger John A. Skovrup.

- Problemet med manglende parkeringspladser på rastepladser er en af de allerstørste problemer i dagligdagen for chaufførerne. En bøde koster over 2.000 kr., og der bliver hvert år langet flere tusind af dem ud, siger John A. Skovrup og fortsætter.

- Og det er med til at skræmme gode folk væk fra branchen, når man skal betale penge for gå på arbejde. Så det er afgørende for os, at der er politisk vilje hos partierne og transportminister Thomas Danielsen til at fortsætte indsatsen for flere rastepladser de kommende år, siger John. A. Skovrup, som foreslår, at det sker som en fast årlig bevilling frem mod 2030.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Snoren klippet til stor satsning i biogas: - 1000 tak, fordi I har de vilde ideer
Vild transport: Når en ubåd går i land
Flot Volvo til Give-vognmand
Dansk biogasselskab indvier stort eksporteventyr i tung transport
Populær cafe indtager Recharge City

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078