23948sdkhjf

Regeringen og Konservative vil fuldføre Hærvejsmotorvej hurtigt

Målene var klare og den politiske opbakning markant fra både transportministeren og politiske ordførere fra de store partier, da Hærvejskomitéen afholdt generalforsamling 10. marts i Fredericia.

- Hærvejskomitéen skal ikke hvile på laurbærrene frem til infrastrukturforliget udløber i 2035, for der skal laves masser af planlægning inden da. Efter valget har vi nu også en flok helt nye transportordførere, og derfor må hver især påvirke, hvor man kan, lød det fra transportminister Thomas Danielsen (V) på mødet.

Socialdemokratiets transportordfører Thomas Jensen understregede, at regeringen går fuldt ind for Ny Midtjysk Motorvej – i tråd med tankerne for et Danmark i balance.

- Der var lidt forhandlingstaktik i vores trafikudspil op til forliget i 2021, for vi vidste, at andre var endnu mere ivrige. Men som S-ordfører er jeg 100 pct. committed på, at motorvejen skal laves færdig hele vejen fra nord til syd, fastslog Thomas Jensen.

- Det er vigtigt, at Hærvejskomitéen arbejder sagligt videre, så vi kan tage dialogen med modstandere af projektet både i det politiske og blandt borgerne.

Konservatives transportordfører Niels Flemming Hansen vil også fremskynde sagen.

- Vi skal have gjort den motorvej færdig hurtigst muligt. Med bl.a. nye cargoaktiviteter på vej i Billund Lufthavn vil der komme markant mere lastbiltrafik, så det er vigtigt, at den kan komme frem via motorvej.

Blandt politikerne var der også opbakning til at se på reglerne for ekspropriering på forhånd for de borgere, der måtte ønske det – helt aktuelt på den sydlige del, hvor linjeføringen er besluttet.

- Lad os tage en drøftelse af det – jeg er enig i, at vi skal behandle folk bedst muligt og give dem forudsigelighed, lød det fra transportminister Thomas Danielsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Snoren klippet til stor satsning i biogas: - 1000 tak, fordi I har de vilde ideer
Vild transport: Når en ubåd går i land
Flot Volvo til Give-vognmand
Dansk biogasselskab indvier stort eksporteventyr i tung transport
Populær cafe indtager Recharge City

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079