23948sdkhjf

YX åbner landets første offentlige ladestation til lastbiler

Tirsdag 7. marts blev der skrevet danmarkshistorie, da YX introducerede landets første offentlige lader til lastbiler i Nyborg.

Den nye ladestation er oprettet i forbindelse med YX’ truckanlæg på Storebæltsvej 7 D i Nyborg. Laderen er være den første el-ladestander til tung trafik på et anlæg i Danmark.

- Vi er meget stolte over, at vi nu kan lancere den første lader, dedikeret til tung trafik. Vi vil investere i elektrificeringen af den tunge trafik, så vognmænd og chauffører kan holde hjulene kørende og fragte varer rundt i Danmark med el-lastbiler, siger Michael B. Hansen, COO hos YX. Han fortsætter:

- Vi starter i Nyborg på grund af den centrale beliggenhed, som er med til at binde Danmark sammen med el, men vi er klar til at etablere flere el-ladestandere i takt med, at kunderne efterspørger dem, siger han.

Introduktionen af den nye el-ladestander til lastbiler sker efter input fra DFDS og vil være en vigtig del af DFDS’ ambitioner om at rulle elektriske lastbiler ud over hele Europa. Der er helt konkret tale om en 360 kW-lynlader, som vil gøre det muligt for chauffører at oplade hurtigt og effektivt.

- Vi kender den danske transportbranche, vognmændene og deres behov. I takt med at kunderne flytter sig på teknologi, gør vi det også. Det er både HVO og Adblue gode eksempler på. Elektrificeringen af lastbiler er igen et eksempel på, at vi flytter os sammen med kunderne, siger Michael B. Hansen.

Selve anlægget i Nyborg er dedikeret til lastbiler, så der ikke er personbiler på anlægget. YX’ truckanlæg har den rette beliggenhed med gode tilkørselsforhold, da tung trafik stiller særlige krav til anlæggets struktur.

Den nye el-lader på anlægget i Nyborg er åbent fra nu af for alle med et YX-kort. Den nye ladestation markeres desuden med et officielt åbningsarrangement 12. april for kunder og samarbejdspartnere.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063