23948sdkhjf

Euromaster demonstrerer dækopskæring på Transport 2023

Transportmesser har altid været et oplagt sted til at mødes og sparke dæk. På Transport 2023 går Euromaster skridtet videre – og skærer dæk op, live på udstillingen.

Målsætningen er at gøre dækopskæring til en selvfølge for de danske vognmænd, der i sjældnere grad benytter sig af det bæredygtige koncept.

- De fleste vognmænd vil med sikkerhed kunne huske, at der er blevet skåret dæk op i deres ungdom. De sidste mange år er tempoet i hverdagen kun gået en vej. Alting skal gå stærkt, køb og smid ud og hurtigt videre. I dette forløb er opskæring af dæk desværre blevet en sjælden udført disciplin, siger Lars Skov- Andersen, Business Line Manager i Euromaster.

Dækopskæring rammer lige ind i værdikæden og bidrager til løsning af flere problemstillinger på samme tid. Det forlænger dækkets levetid med op til 25% – med andre ord er 4 opskårne dæk lig med et nyt dæk sparet. Opskæring reducerer også brændstofforbruget med op til 2 liter pr 100 km, fordi rullemodstanden er lavere, og samtidig giver opskæringen også øget sikkerhed, fordi dækket genopfriskes med nye, skarpere kanter.

Med dækopskæring som en del af ens dækpolitik sørger man for en bæredygtig tilgang til både miljø og økonomi, påpeger Euromaster.

Michelin har en fordel

Michelin kan typisk opskæres 3 mm, mens de fleste andre dækmærker kan skæres 2 mm. Det betyder altså ifølge forhandleren, at man får 50% mere ud af at opskære et Michelin-dæk eller ca. 15.000 km.

Sommerhalvåret er den mest oplagte periode at køre på opskårne dæk, også fordi varm asfalt tager hårdere ved nye dæk. Sikkerhed omkring opskårne dæk er vigtig. Der må ikke skæres for dybt. Der skal bibeholdes 2 mm undergummi ned til øverste bæltelag.

- Lad Euromaster opskære dine dæk, det er ren win win, både for økonomi og bæredygtighed. Se hvordan en dækopskæring foregår hos Euromasters stand i hal K, lyder opfordringen fra Lars Skov-Andersen.

Dækopskæring er til lastbiler, trailere & anhængere, der kører på god vej, altså typisk distributionskørsel. Opskårne dæk er ikke velegnede til kørsel på dårligt underlag.

Transport 2023 finder sted i MCH i Herning torsdag 20. april til lørdag 22. april - alle dage kl. 9-17.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081