23948sdkhjf

Leasingselskab scorede flest grønne millioner

Som et led i omstillingen af den tunge vejtransport blev der i sommeren 2022 oprettet en støtteordning, indeholdende en pulje på 45 mio. kr., til investering i nye lastbiler, som kører på el eller brint. Og forleden blev sløret løftet for, hvem der modtager millionstøtten.

Nordania Leasing blev den store topscorer i puljen med støtte til hele 21 grønne lastbiler. Der landede i alt 127 ansøgninger hos Energistyrelsen, da der i oktober var ansøgningsfrist. Samlet set rummede puljen støtte til indkøb af 69 grønne lastbiler. Nordania Leasing ansøgte på vegne af de leasingkunder, som ønskede støtte og opfyldte de fastsatte kriterier, og modtog til stor glæde hele 25% af den samlede pulje – godt 11,5 mio. kr.

- De danske virksomheder går forrest. Selv om der er støtte, betaler de selv en stor del af merprisen. Vi er glade for, at vi har kunnet hjælpe med at sikre støtte til investeringerne i mere bæredygtig transport. Vi er selvfølgelig både glade for og stolte over, at vores hårde arbejde på dette område har sikret så stor en del af støttepuljen, Simon Lise Hansen, Specialist Advisor hos Nordania Leasing.

Puljens midler blev fordelt efter følgende kriterier:

Lastbilens forventede levetid.

Lavest mulige støttebeløb pr. lastbil.

Lastbilens anvendelse - i hvilket omfang anvendes lastbilen til godstransport.

Derudover blev der også skelet til ansøgernes virksomhedsstørrelser, da størrelsen på tilskuddet blev fastsat på baggrund af dette. De små og mindre virksomheder kunne maksimalt opnå et tilskud på 60%, 50 % til de mellemstore virksomheder og de helt store op til 40% af meromkostningen set i forhold til en tilsvarende dieselmodel.

Støtten gjaldt kun for nye lastbiler, og altså ikke med tilbagevirkende kraft.

Lastbilerne skal køre på brint eller el – biogas gælder ikke.

Man kunne få op til 40 procent af ekstraprisen i forhold til prisen for en tilsvarende model, der kører på diesel.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11