23948sdkhjf

Nikola og Allison samarbejder om test af fremtidens lastbiler

Nikola Corporation har slået sig sammen med Allison Transmission for at udføre test af deres nye tunge batteridrevne (BEV) og brintdrevne (FCEV) elektriske køretøjer på Allisons avancerede testcenter med speciale i elektrificering og miljø (VE+ET Center).

- Vi er stolte af at samarbejde med Nikola i deres udvikling af den næste generation af innovative køretøjer designet til at reducere emissioner og optimere ydeevnen, siger David Proctor, General Manager, Allison VE+ET Center.

- Vores anlæg understøtter eksterne kundetest- og valideringsprogrammer for køretøjer drevet af alle drivmidler, hvilket understreger Allisons forpligtelse til at tage en ledende rolle i udviklingen af alternative brændsler til transportbranchen, siger David Proctor.

De to virksomheder samarbejdede om at teste BEV- og FCEV-ydelse gennem kontrollerede termiske miljøer og dynamometer-vejsimuleringer, der var i stand til at simulere en bred vifte af driftscyklusser. Testene brugte Nikolas brintpåfyldningsudstyr sammen med en konstant strøm af brint leveret af anlægget for at facilitere uafbrudte testkørsler. Evaluering af køretøjerne omfattede overvågning af batteristyring og HVAC-test, som brugte solsimulering til at gengive ekstreme temperaturer.

Allisons VE+ET Center giver flere fordele for køretøjsproducenterne, herunder evnen til at teste i et sikkert, kontrolleret og ensartet miljø, som muliggør sikre, pålidelige og gentagelige resultater. På anlægget simulerer Allison virkelige applikationer og klimaforhold, hvilket giver producenterne mulighed for at reducere produktudvikling og valideringstidslinjer og dermed bringe innovativ teknologi og køretøjssystemer til markedet hurtigere og mere effektivt. Derudover giver udførelse af test i en forkortet tidsramme, der ikke er afhængig af sæsonbetingede klima- og vejforhold, reducerede omkostninger sammenlignet med test på vej.

- Mulighederne i Allisons VE+ET Center har været en vigtig facilitator for Nikola til at accelerere vores produktudviklingscyklus og med tillid lancere vores Tre BEV i begyndelsen af sidste år, sagde Nikola Head of Vehicle Validation, Adam Tarleton.

- Vi ser frem til fortsat at samarbejde med Allison om vores Tre FCEV-produkt for at levere det brancheførende brintdrevne køretøj med den ydeevne, kvalitet og pålidelighed, som lastbilbranchen kræver."

Det 60.000 kvadratmeter store VE+ET Center er beliggende i Indianapolis i USA og er det eneste af sin slags i Midtvesten, der giver mulighed for at udføre test året rundt på en lokation. Anlægget tilbyder private testceller og områder til kunder, hvilket giver mulighed for at samarbejde om udviklingen af nye produkter.

Nikola Corporation har i Europa lanceret trækkeren Nikola Tre i en batterielektrisk version, og efter planen kommer den i brint-udgave med brændselscelleanlæg fra 2024.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047